În această edițiie puteți citi un amplu material bazat pe documente din Arhiva CC al PCR și ale fostei Securități dedicat lui Mihai Șora, liderul informal al mișcării de protest #rezist. 

Fostul șef al "Fantomelor", generalul (r) SIE Cornel Biriș vine cu noi dezvăluiri despre fuga lui Pacepa. În același număr mai puteți găsi un articol despre homosexualitatea liui Adolf Hitler, așa cum era analizată în documentele serviciilor secrete americane. 

A dat Horia Sima ordinul pentru masacrul de la Jilava, este o altă abordare istorică a evenimentelor petrecute în perioada Mareșalului Antonescu. 

Rolul Reginei Maria în realizarea Marii Uniri, relațiile pe care le-a avut cu premierul francez Clemenceau și președintele SUA Wilson, cum și-a folosit personalitatea pentru a obține o decizie istorică, aflați din același număr. 

Masacrul de la Katyn, respectiv uciderea a mii de ofițeri polonezi de către sovietici, lupta dusă de iugoslavi împotriva nemților, dar și evoluția Camerei Lorzilor din Anglia, sunt câteva subiecte de istorie incitantă. 

Abordarea istoriei românești o găsiți în idila dintre Titu Maiorescu și Veronica Micle, dar și într-un document inedit din care aflăm că Petru Groza, liderul primului guvern comunist după 1945, îi cerea lui Iuliu Maniu să-l pună pe listele PNȚ.

100 de pagini de Istorie Adevărată numai în "Evenimentul Istoric". De astăzi îl găsiți la chioșcuri.

Nu uitați: Acceptă provocarea și-ți poți citi materialul în Evenimentul Istoric!
Scrie articole pe teme istorice, arată-ne documente inedite și fotografii istorice memorabile sau spune-ne povești incredibile ale înaintașilor tăi.

Trimite-ne materialele pe adresa redacției: Bd. Mărăști, nr 65-67, Pavilion G4, Intrarea B, Romexpo, București sau pe email [email protected] și citește următorul număr din Evenimentul Istoric, disponibil pe piață. Găsește materialul* tău și câștigi un abonament pe 3 luni la Evenimentul Istoric.

 

Te-ar putea interesa și: