Dezvăluirea conform căreia fostul procuror Mircea Negulescu, zis „Portocală” a scris un denunţ exploziv, de peste 50 de pagini, despre intervenţiile Laurei Codruţa Koveşi în dosarele instrumentate de DNA Ploieşti a fost subiectul principal în emisiunea „Actualitatea Românească”, difuzată de postul B1TV.

Moderatoarea emisiunii, jurnalista Sorina Matei a dezvăluit că a primit un răspuns de la Parchetul General în care i se comunică faptul că numele șefei DNA nu se regăsește în denunțul lui „Portocală”. Este vorba despre ancheta în care Negulescu este cercetat alături de fostul șef al DNA Ploiești, Lucian Onea. Cei doi sunt acuzaţi de participaţie improprie la inducerea în eroare a organelor judiciare. Dosarul a fost deschis ca urmare a reclamaţiei depuse de fostul deputat Vlad Cosma.

Informația potrivit căreia Laura Codruța Kovesi ar fi fost denunțată de Negulescu a fost dezvăluită de Q Magazine, care citează surse din Parchetul General. Și ministrul Justiției, Tudorel Toader, a confirmat, pe 23 mai, în direct la Antena 3, informaţia potrivit căreia procurorul Negulescu are calitate de martor protejat şi a denunţat-o pe şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi.

 

Te-ar putea interesa și: