Jurnalista Adina Anghelescu a făcut dezvăluiri despre dosarul de la DNA, care se referă la fostul ministru al Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici. Este vorba de un dosar de acum șapte ani de zile, în care un fost ministru a fost interceptat și a fost clasat, la dosar fiind un mandat de supraveghere tehnică.

Acest dosar a fost deschis doar cu privire la faptă. ”Ar fi vorba despre un dosar care se referă la doamna fostă Teodorovici, fostă Costache, și a fost preluat de procuroarea Ana Maria Nedelcu, de la Secția II-a, a infracțiunilor asimilate faptelor de corupție. A durat mai mult timp deoarece  Ana Maria Nedelcu avea foarte mult de lucru. Procuroarea Maria Nedelcu a făcut dosarele Transalpina 1 și 2, referindu-se la omul de afaceri Nelu Iordache care a fost achitat, în ambele dosare”, a precizat Adina Anghelescu.

În 2015, procurorul Ana Maria Nedelcu a anchetat o plângere care se referea la Eugen Teodorovici, Rovana Plumb și Gabriel Oprea, pentru emiterea unei ordonanțe de guvern prin care s-au mărit salariile demnitarilor. Acest dosar a fost clasat în parte, restul fiind declinat la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casațier și Justiție, pentru continuarea cercetărilor.

Revenind la dosarul pentru care fostul ministru de Finanțe a mers la DNA, acesta privea întreaga familie Teodorovici. ”Se pare că toată familia a fost interceptată. Ordonanța de clasare în acest dosar s-a dat în luna martie. Ceea ce se știe din practică, când se dă o ordonanță de clasare, ea se va trimite doar persoanei care a făcut sesizarea. În 2013, doamna fostă Teodorovici era la Ministerul Transporturilor și acolo a avut niște probleme cu niște colegi și poate acolo s-a trimis această ordonanță”, a mai spus Adina Anghelescu.

Fostul ministru Eugen Teodorovici a spus că atât el cât și fosta soție au primit o notificare de la DNA că au fost interceptați și că dosarul a fost clasat. ”Am fost mereu țintă, asta e. Au fost două dosare la DNA încercând să se ajungă la mine. Vă spun sincer că acele spețe nu au nimic cu ce a declarat Câțu, acestea fiind chestiuni inventate de actualul ministru de Finanțe, cu Al Capone sau cu finanțări duble. Voi mai merge la DNA, pentru că după discuția de azi, doamna nefiind în sediu, voi merge să studiez procesul verbal”.