Dezlegare la pește. Rețete de paste cu ton

Dezlegare la pește. Rețete de paste cu ton

În zilele cu dezlegare la pește din Postul Crăciunului, pastele cu ton sau somon reprezintă varianta ideală a unei mese rapide. Iată două rețete simple și sănătoase pentru întreaga familie.

Au rămas doar câteva zile cu dezlegare la pește până la postul Crăciunului. În această perioadă, pastele cu ton sau cu somon reprezintă variante ideale pentru mesele în familie. Mai mult aceste preparate pot fi oferite cu succes și celor mici.

Dezlegare la pește.Paste cu ton și mărar

Pentru a pregăti aceste delicioase paste cu ton și mărar vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

Ne puteți urmări și pe Google News
200 grame ton; smântână vegetală; o ceapă mare; sare/piper o lingură de ulei de măsline; zeamă de lămâie; mărar verde

Mod de preparare

Curăță ceapa și toacă-o mărunt. Într-o tigaie încinsă adaugă uleiul de măsline și ceapa. După ce aceasta s-a înmânat adaugă smântână vegetală și  lasă amestecul să clocotească pentru 2-3 minute.

Între timp, pastele se pun la fiert în apă cu sare.

Dezlegare la pește.Dacă optezi pentru tonul din conservă, asigură-te că ai eliminat surplusul de ulei.

Dacă alegi să prepari aceste paste cu carne proaspătă de ton, aceasta trebuie gătită la cuptor pentru minim 25 de minute.

Carnea de pește se asezonează cu sare și piper și un strop zeamă de lămâie. Cuptorul trebuie să fie încins la 200 de grade.Pastele fierte se scurg de surplusul de apă, iar peste acestea se adaugă sosul de smântână și carnea de ton mărunțită.

La final se presară mărarul.

Dezlegare la pește. Rețete de paste cu ton

Paste cu ton. Sursa foto: Dreamstime.com

Dezlegare la pește. Paste cu somon și maioneză vegetală, ideale pentru a fi servite reci

Cu toate că apare crezut, pastele reci pot fi extrem de delicioase. Majoritatea rețetelor arată că acestea trebuie servite calde, dar iată o variantă excelentă de a le mânca. Pentru a ne pregăti vei avea nevoie de:

-paste fără ou;

-100 grame de somon;

-maioneză vegetală;

-sare/piper;

-pătrunjel verde.

Somonul se introduce la cuptorul încins la 180 de grade. Separat, pastele se pun la fiert în apă cu sare. Maioneza vegetală poate fi pregătită cu ușurință din lapte de soia și ulei de floarea-soarelui. Acesta se amestecă timp de trei minute cu ajutorul unui mixer vertical. La final se adaugă un strop de zeamă de lămâie maioneza de post.

Pastele fierte se amestecă cu somonul gătit la cuptor și maioneza de post. La final se presară pătrunjel verde peste preparat.