Evenimentul Zilei > Actualitate > DEZBATERE ELECTORALĂ. Ponta către Iohannis: Aveți trei colegi condamnați; Iohannis – 38 la dumneavoastră, trei la mine
DEZBATERE ELECTORALĂ. Ponta către Iohannis: Aveți trei colegi condamnați; Iohannis – 38 la dumneavoastră, trei la mine

DEZBATERE ELECTORALĂ. Ponta către Iohannis: Aveți trei colegi condamnați; Iohannis – 38 la dumneavoastră, trei la mine

Candidatul PSD la alegerile prezidențiale,Victor Ponta, i-a spus contracandidatului său, Klaus Iohannis, la dezbaterea televizată de miercuri seara, că are în partid "trei colegi condamnați definitiv și irevocabil". Replica lui Iohannis a fost că dacă în partidul său sunt trei, la PSD sunt 38.

"În cazul domnului Hrebenciuc, DNA a cerut arestarea sa, și-a dat demisia și a fost arestat. Dumneavoastră aveți ieri o cerere din partea DNA pentru arestarea colegului dumneavoastră, șeful PNL Prahova, Mircea Roșca, puteți să-i cereți în seara asta să își dea demisia din Parlament ca și Viorel Hrebenciuc?", a spus Ponta, după ce Klaus Iohannis a prezentat o serie de social-democrați vizați de Justiție — "Adrian Năstase, fost prim-ministru; Liviu Dragnea, secretar general al PSD trimis în judecată; Viorel Hrebenciuc, cercetat penal; Cătălin Voicu, condamnat definitiv; Ecaterina Andronescu, cercetată penal; Șerban Mihăilescu, senator urmărit penal; Miron Mitrea, condamnat la doi ani; Dan Nica, cercetat penal; Dan Șova, cercetat penal (…)".

Candidatul ACL i-a răspuns: "Eu vorbesc cu domnul Roșca dacă doriți, vorbiți dumneavoastră cu doamna Ecaterina Andronescu?". Iohannis a adăugat că în cadrul PNL a fost luată de mai mult timp decizia să fie votate toate solicitările venite de la Parchet de încuviințare de arestare și percheziție a unor parlamentari. "De atunci încoace PNL și ACL de fiecare dată au votat pentru, doar că au fost relativ puține ocazii fiindcă de obicei PSD nu venea sau venea și se volatiliza când trebuia votat", a spus Iohannis.

La rândul său, Ponta a dat exemplu de trei cazuri de liberali "condamnați definitiv și irevocabil": președintele CJ Botoșani, Florin Țurcanu, și senatorii Tudor Chiuariu și Akos Mora. "Nu vreți să și faceți ce spuneți? Sunt colegii dumneavoastră. Până vă uitați în curtea altora. Trei, condamnați definitiv și irevocabil. Puteți să faceți ceva cu cei trei sau nu vă ascultă?", i s-a adresat Ponta lui Iohannis.

Candidatul ACL a răspuns că le-a cerut celor trei să demisioneze și că aceștia vor demisiona imediat ce se clarifică situația lor. "Imediat ce convocăm Parlamentul și rezolvăm cu legea amnistiei luăm toate grămadă și rezolvăm și cu toți aceștia", a afirmat Iohannis.

Victor Ponta a insistat spunând că este vorba de "trei colegi" condamnați și că nu are nicio legătură cu legea amnistiei. "Să citesc încă o dată lista de 38 la dumneavoastră? 38 la dumneavoastră, 3 la mine. Hai să rezolvăm la grămadă", a mai replicat Iohannis.