Evenimentul Zilei > Justitie > Dezastru la Caracal! Ce s-a întâmplat cu Alexandra Măceșanu? Azi ar fi împlinit 17 ani
Dezastru la Caracal! Ce s-a întâmplat cu Alexandra Măceșanu? Azi ar fi împlinit 17 ani

Dezastru la Caracal! Ce s-a întâmplat cu Alexandra Măceșanu? Azi ar fi împlinit 17 ani

Durere fără margini în familia Alexandrei Măceșanu, fata care a fost dată dispărută anul trecut după ce a fost răpită din Caracal de Gheorghe Dincă.

Povestea tragic a fetei a fost pe larg dezbătută în presa din toată țara.

În urmă cu un an de zile, mai exact pe data de 24 iulie 2019, fata a fost luată la „ocazie” de Gheorghe Dincă, care, ulterior a sechestrat-o la domiciliul său din Caracal.

Într-un moment de neatenție al Monstrului din Caracal, fata a apucat să-i ia telefonul și să sune la 112. A declarat că a fost răpită, violată și amenințată cu moartea.

Ea avea vârsta de 15 ani și era eleva Liceului Teoretic Mihai Viteazu din Caracal. Alexandra Mihalea Măceșanu s-a născut la 15 septembrie 2003 în comuna Dobrosloveni, județul Olt.

Anchetatorii caută și acum adevărul în acest caz tragic. Unele piste duc către moartea fetei, altele că ar fi fost dusă în Italia și forțată să se prostitueze.

Alexandra Măceșanu este una dintre victimele lui Gheorghe Dincă în cazul crimelor din Caracal.

Alexandra Măceșanu fusese răpită în timp ce urcase în mașina lui Dincă, acesta luând-o la ocazie pentru a ajunge în Caracal.

Ea a fost a doua victimă a lui Gheorghe Dincă, prima fiind Luiza Melencu.

Ancheta lui Gheorghe Dincă a întâmpinat multe dificultăți. Și asta din cauză că Monstrul din Caracal, cum i se mai spune lui Gheorghe Dincă, și-a schimbat declarațiile de mai multe ori.

Pe data de 15 ianuarie a fost înregistrat la Tribunalul Olt rechizitoriul trimis de DIICOT, prin care s-a dispus trimiterea în judecată a lui Gheorghe Dincă și Ștefan Risipițean, complicele lui Dincă.

Abia în data de 20 mai, la 10 luni de la dispariția fetei a început procesul.

Monstrul din Caracal este acuzat de trafic de persoane, trafic de minori, omor calificat, viol şi profanare de cadavre.

Cealaltă victim, Luiza Melencu a fost dată dispărută în aprilie 2019.

Familiile celor două fete dispărute din Caracal, s-au prezentat miercuri dimineață, 9 septembrie 2020, la Curtea de Apel Craiova pentru elucidarea cazului.

După ce a ieșit din sala de judecată, mama Luizei Melencu a spus: „Acest proces s-a amânat pentru data de 23, ora 11:00, din cauza unor probleme a domnului Moldovan. Cerem să se facă dreptate pentru că nu s-a făcut. Realitatea se știe, s-a știut, dar nu s-a vrut. Acest caz s-a făcut pentru funcții și bani. Noi vrem să se afle adevărul despre ce s-a întâmplat cu Luiza și Alexandra”, a mai spus mama Luizei Melencu.

Un ofițer de la Serviciul Analiză Comportamentală a evidențiat că munca pe care au depus-o a fost una titanică. De-a lungul timpului, dosarul „Cazului Caracal” a strâns nici mai mult, nici mai puțin decât 19 volume.

„Ai nevoie de o mare rezistență psihică să poți să faci față. Nu poți ignora niciun fel de informații. Iar acest dosar a umplut 19 volume. Trebuia să pui cap la cap întreaga muncă a tuturor echipelor pentru ca tu să înțelegi, nu te poți duce în anchetă să citești de pe foaia de hârtie. E necesar să ai acest dosar în minte, să știi cum să prelucrezi datele în relația ta cu inculpatul”, a subliniat Dorin Dumitran, potrivit b1.ro