Evenimentul Zilei > Social > Detalii de ultimă oră despre starea de sănătate a actorului Bogdan Stanoevici
Detalii de ultimă oră despre starea de sănătate a actorului Bogdan Stanoevici

Detalii de ultimă oră despre starea de sănătate a actorului Bogdan Stanoevici

Bogdan Stanoevici, în vârstă de 62 de ani, a fost internat la Terapie Intensivă, la Spitalul Sf. Pantelimon din București. El a fost infectat cu noul coronavirus, dar totul s-a agravat din cauza unei infecții nosocomiale.

Bogdan Stanoevici, fostul ministru al Românilor de pretutindeni, candidat la preşedenţie este intubat în secţia de terapie intensivă a spitalului Sfântul Pantelimon din Capitală. Surse medicale spun că a fost internat în urmă cu o lună după ce s-a infectat cu noul coronavirus, iar starea de sănătate este în continuare gravă.

Potrivit unor surse medicale, actorul Bogdan Stanoevici este cuplat, în continuare, la aparate. Este vorba despre procedura cunoscută ca ECMO, iar echipă medicală care îl supraveghează permanent a decis ca această procedură să mai dureze cel puțin 7 zile.

”Bogdan Stanoevici se află în continuare cuplat la aparate, pe procedura ECMO. Cu toate că medicii au sperat că, după o perioadă de timp, între 7-10 zile, plămânul acestuia să se refacă, dar plămânul este încă destul de afectat, drept pentru care echipa medicala a decis ca el să mai stea încă 7 zile – cel puțin – pe procedura ECMO. Ca veste bună, totuși, trebuie spus că Bogdan Stanoevici este cooperant, atunci când nu este sedat. Dar perioadele de nesedare sunt scurte, iar asta din considerente evidente, ce țin de respectiva procedură medicală”, au declarat sursele medicale pentru gândul.

Momentele dramatice continuă pentru actorul Bogdan Stanoevici

Pe 24 decembrie, fostul ministru al Românilor de Pretutindeni a fost preluat de la Spitalul „Sf. Pantelimon” din Capitală, unde a luat și o infecție nosocomială, iar în prezent se află internat la Institutul Inimii, sub supravegherea echipei coordonate de profesorul doctor Șerban Bubenek, care depune toate eforturile pentru a-i salva viața.

Bogdan Stanoevici a fost trecut pe oxigenare extracorporală. Aceasta este o intervenție delicată, realizată prin procedura ECMO, care urmărește să-i pună plămânii în repaos total pentru o perioadă de 7 până la 15 zile.

Informația despre situația dificilă în care se găsește Bogdan Stanoevici a fost confirmată și de senatorul AUR Diana Șoșoacă. Fostul ministru a fost internat la Secția de Terapie Intensivă de la SpitaluL „Sf. Pantelimon” după ce infecția procovocată de noul coronavirus s-a agravat din cauza infecției nosocomiale pe care a căpătat-o în spital.

„Unul dintre cei mai buni prieteni ai mei, Bogdan Stanoevici, se află în comă de aseară (sâmbătă). A luat o infecție nosocomială… Copilul lui a venit deja din Franța. Deja mor prea mulți oameni în spitale, prea mulți oameni sunt în comă și nu ar trebui să fie”, spunea atunci Diana Șoșoacă. Mai multe detalii puteţi citi AICI.