Evenimentul Zilei > Actualitate > Cunoscutul actor Bogdan Stanoevici, în stare critică la spital. A intrat în comă!
Cunoscutul actor Bogdan Stanoevici, în stare critică la spital. A intrat în comă!

Cunoscutul actor Bogdan Stanoevici, în stare critică la spital. A intrat în comă!

Actorul Bogdan Stanoevici, fost ministru în Guvernul Ponta, este în stare critică la spital după ce s-a îmbolnăvit de COVID-19.

Actorul Bogdan Stanoevici, în vârstă de 62 de ani, a intrat în comă după ce a contactat o infecție nosocomială în spital. Cunoscutul actor s-a internat, în urmă cu aproximativ o săptămână, în Spitalul „Sf. Pantelimon” din București, după ce a fost depistat pozitiv la testul pentru infecția cu noul coronavirus.

Informația despre situația dificilă în care se găsește Bogdan Stanoevici a fost confirmată și de senatorul AUR Diana Șoșoacă. Fostul ministru a fost internat la Secția de Terapie Intensivă de la SpitaluL „Sf. Pantelimon” după ce infecția procovocată de noul coronavirus s-a agravat din cauza infecției nosocomiale pe care a căpătat-o în spital.

„Unul dintre cei mai buni prieteni ai mei, Bogdan Stanoevici, se află în comă de aseară (sâmbătă – n. red.). A luat o infecție nosocomială… Copilul lui a venit deja din Franța. Deja mor prea mulți oameni în spitale, prea mulți oameni sunt în comă și nu ar trebui să fie”, a declarat Diana Șoșoacă, conform publicației Capital.

Un opozant al măștii de protecție

Fost ministru al Culturii, Bogdan Stanoevici a fost unul dintre cei care au contestat pericolul infectării cu noul coronavirus. De-a lungul vremii, el a avut mai multe luări de poziție în care a contestat impunerea măștilor de protecție sanitară pentru populație, dar și celelalte măsuri de protecție impuse de autorități în scopul combaterii pandemiei.

El declara că nu poartă mască împotriva infecției SARS-Cov-2 pentru că și că testele anti-COVID pe care le făcea lunar au ieșit negative.

„Pentru a evita speculaţiile ulterioare şi atacurile inutile, vă spun eu acum – faptul că nu port mască este în primul rând pentru că sunt sănătos. Şi aici îl citez pe ministrul Sănătăţii, care a spus că masca o poartă oamenii bolnavi, oamenii sănătoşi nu o poartă. Am făcut în fiecare lună câte un test, din motive diferite. Toate negative”, spunea Bogdan Stanoevici.

El a precizat, însă, că a purtat masca acolo unde legea îl obliga să o poarte, dar asta numai pentru că respecta prevederile actelor normative în vigoare.

„Pe de altă parte, am purtat-o acolo unde eram obligat să o fac, pentru că eu sunt un respectuos al legii şi mi-a ieşit un herpes. Îmi pare foarte rău că vă dau din casă, dar în momentul în care aş pune mască s-ar produce o infecţie şi chiar nu am timp de infecţii în acest moment”, a mai arătat Bogdan Stanoevici.