Evenimentul Zilei > Actualitate > Destinul alambicat al unui mare actor român. ÎNCHIS DE COMUNIȘTI, a ajuns star la TVR. Mărturii despre prezent
Destinul alambicat al unui mare actor român. ÎNCHIS DE COMUNIȘTI, a ajuns star la TVR. Mărturii despre prezent

Destinul alambicat al unui mare actor român. ÎNCHIS DE COMUNIȘTI, a ajuns star la TVR. Mărturii despre prezent

Îndrăgitul actor Mitică Popescu a povestit perioada dificilă prin care a trecut după cei trei ani petrecuți în închisoare, unde a fost încarcerat pentru că a refuzat să-și denunțe prietenii.

Puțini știu faptul că actorul Mitică Popescu a fost încarcerat în pușcăriile comuniste pentru că a refuzat să-și denunțe prietenii care au afirmat la o petrecere că vor să fugă în America.

Extrem de retras, Mitică Popescu dezvăluie într-un interviu acordat adevărul.ro, cât de greu i-a fost să revină pe scenă după a petrecut fost închis în pușcăriile comuniste.

Marele actor roman a fost arestat de Securitate în 5 noiembrie 1958 și acuzat de Trădare și trecere frauduloasă a frontierei. El a fost condamnat la 3 ani de închisoare la începutul anului 1959, perioadă în care era când era student în anul II la Teatru.

Totul i s-a tras de la o petrecere cu prietenii, la care unii dintre aceștia au afirmat că doreau să fugă în America. Chemat la Securitate pentru declarații, Mitică Popescu a refuzat să-și toarne prietenii și astfel autorităîiile comuniste l-au condamnat la 3 ani de închisoare.

În închisoare, Mitică Popescu l-a cunoscut pe un fost impresar din perioada interbelică, Basmagian, care l-a sfătuit ca la eliberare să-l caute pe actorul Mircea Șeptilici, care tocmai înființase Teatrul de Comedie. Directorul teatrului de atunci, Radu Beligan, nu a stat nicio clipă pe gânduri și l-a angajat.

Din decembrie 1999 marele actor roman prezintă "D ale lu Mitică“ la TVR 2: "Cristi Vlad îmi scrie textele, iar Marian Marin este reporterul emisiunii. Pe adresa noastră vin foarte multe scrisori, ceea ce mă bucură că oamenii încă înţeleg hazul de necaz.", spune Mitică Popescu.