Această decizie expune Facebook la posibile despăgubiri în valoare de miliarde de dolari către utilizatorii din Illinois, cei care au intentat procesul. In 2015 au acuzat compania de încălcarea legii referitoare la confidențialitatea informațiilor biometrice.

Facebook ar fi realizat acest lucru prin intermediul funcției de sugestii tag, ce a permis utilizatorilor să își recunoască prietenii de pe Facebook din fotografiile încărcate anterior.

„Aceste date biometrice sunt atât de sensibile încât, dacă sunt compromise, nu există întoarcere. Nu este ca în cazul cardului de asigurări sociale sau cardul de credit, la care poţi schimba numărul. Nu îţi poţi schimba faţa“, a spus Shawn Williams, avocat al reclamanţilor în procesul colectiv.

Nu este prima dată când compania lui Zuckerberg este criticată de parlamentari și de autoritățile de reglementare din cauza practicilor imorale privind viața privată.

Luna trecută, Facebook a acceptat să plătească o amendă-record de 5 miliarde de dolari pentru a închide o altă investigație referitoare tot la confidențialitatea datelor, potrivit Reuters, citat de Digi24.