Evenimentul Zilei > Monden > Ed Sheeran își uimește fanii, dar și angajații Cum a răspuns guvernului de la Londra
Ed Sheeran își uimește fanii, dar și angajații  Cum a răspuns guvernului de la Londra

Ed Sheeran își uimește fanii, dar și angajații Cum a răspuns guvernului de la Londra

Cântăreţul Ed Sheeran refuză ajutorul statului pentru angajaţii săi. El a spus că va plăti salariile propiilor angajaţi în această perioadă şi că aceştia îşi vor păstra locul de muncă.

Ed Sheeran nu are nevoie de ajutorul guvernului britanic pentru a-şi plăti în continuare angajaţii.

Cântăreţul multimilionar a hotărât în fapt să refuze ajutoarele pe care Statul le-ar garanta barului său din Londra. Angajaţii sunt şomeri, pubul este închis din cauza crizei sanitare. „Pubul, în proprietatea lui Ed Sheeran şi Stuart Camp, nu va accepta nicio propunere din partea guvernului, fie că e vorba de un împrumut sau o donaţie, sau orice fel de avantaj”, a spus purtătorul său de cuvânt.

Guvernul britanic în fapt consimte angajatorilor să ceară Statului să plătească 80% din salariile angajaţilor atunci când îşi pierd locul de muncă, aşa cum se petrece în acest moment, restul de 20% fiind plătit de patroni.

Mereu în picioare

Pubul Bertie Blossoms, situat la Notting Hill, nu e chiar o afacere prea profitabilă. Potrivit NME (New Musical Express), încă mai datorează creditotilor săi circa 2 milioane de euro. Aceasta nu-l împiedică pe Ed Sheeran să rămână un tip de echipă în acest moment dificil.

Cântăreţul nu doreşte ca vreunul din angajaţii săi să plece dar nici nu vrea să profite de banii contribuabililor. A promis deci că le va menţine locurile de muncă şi în lunile care vor veni, indiferent de cum va evolua criza.

Cel ce cântă piesa „Shape of you” a donat 1 milion de lire sterline diferitelor organizaţii de binefacere din Suffolk pentru a ajuta să facă faţă consecinţelor crizei sanitare.

Gesturi apreciate de concetăţenii săi, în tip ce Tim Martin, şeful lanţului de puburi cel mai faimos din Regat, JD Wettherspoon, refuză să-şi plătească furnizorii după cum dezvăluie Guardian şi trimite în şomaj fără să discute prea multe angajaţii încă de la începutul pandemiei, notează 20 Minutes.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.