Evenimentul Zilei > Actualitate > Descărcați adeverința de vaccinare. Ce trebuie să știți
Descărcați adeverința de vaccinare. Ce trebuie să știți

Descărcați adeverința de vaccinare. Ce trebuie să știți

Peste 200.000 de români au descărcat, până acum , documentul care certifică faptul că o persoană a fost imunizată. Cu el poți avea diverse beneficii.

Românii pot descărca un document mult râvnit în vremea pandemiei de coronavirus, cel care le poate deschide porțile către concedii participarea la festivaluri sau diverse petreceri. Actul respectiv certifică faptul că ați fost vaccinați și a fost descărcat, până acum, de 200.000 de români.

Adeverința de vaccinare se poate descărca de pe site-ul https://adulti.renv.ro/users/login. Utilizatorul trebuie să ajungă la pagina despre stocarea informațiilor cu date personale. Cei interesați trebuie să de click pe „Apasă aici obținerea adeverinței electronice de vaccinare”.

Ce pași trebuie făcuți pentru a obține adeverința

Apoi, trebuie să fie bifate cele două căsuțe care vorbesc despre „a citit și că este de acord cu termenii și condițiile”. Urmează câmpul codului numeric personal și numărul de telefon folosit și la programarea în platformă. Utilizatorul se va autentifica și va primi un SMS cu un cod format din șase cifre. Acesta urmează să fie introdus în căsuța indicată. După ce au fost efectuați toți acești pași, adeverința electronică va deveni disponibilă pentru descărcare pe calculator sau pe telefon de unde va putea fi printată.

Documentul conține informațiile și în limba română, dar și în limba engleză. Date de identificare, tipul de vaccin administrat, data la care a fost făcut vaccinul (prima doză și rapelul) și date despre centrul de vaccinare unde utilizatorul a fost imunizat.

Plan pentru intensificarea campaniei de vaccinare

La începutul săptămânii, premierul Florin Cîțu a vorbit despre intensificarea campaniei de vaccinare. „Am discutat cu reprezentanții autorităților locale mai multe soluții care să faciliteze accesul oamenilor la vaccin. Avem în vedere organizarea, în weekend-uri a centrelor de vaccinare drive through și a maratoanelor pentru vaccinare.

De asemenea, va continua vaccinarea prin cabinetele medicilor de familie. În prezent, peste 3.000 de medici de familie și-au arătat disponibilitatea de a se implica în procesul de vaccinare, sperăm ca și alții să se alăture acestui efort comun”, a precizat șeful Executivului.