Evenimentul Zilei > Actualitate > Românii nu pot fenta regulile în noaptea de Înviere. Anunțul făcut de premierul Florin Cîțu
Românii nu pot fenta regulile în noaptea de Înviere. Anunțul făcut de premierul Florin Cîțu

Românii nu pot fenta regulile în noaptea de Înviere. Anunțul făcut de premierul Florin Cîțu

Niciun alt eveniment nu va putea avea loc, în noaptea de Înviere, cu excepția slujbei ținute în bisericile de pe tot teritoriul țării, a anunțat Florin Cîțu.

Premierul Florin Cîțu a susținut, astăzi, o conferință de presă, în cadrul căreia a abordat mai multe teme de interes public. În ceea ce privește noaptea de Înviere, șeful Executivului a spus că românii care se gândesc să o facă nu vor putea fenta regulile. Pentru că nu vor fi deschise localurile, ci doar bisericile. Așa că oamenii vor putea să meargă doar la slujbă.

„Oricum în acea noapte nu vor fi deschise decât bisericile. Niciun alt local nu va putea funcționa. Pericolul unor petreceri private există în orice zi, nu numai în noaptea de Înviere”, a afirmat Florin Cîțu.

Florin Cîțu urmează să aibă o discuție cu Dan Barna. „Să îi chemăm pe cei de la București ca să vedem care sunt nemulțumirile”

Florin Cîțu a vorbit și despre neînțelegerile dintre PNL și USR-PLUS pe tema bugetelor locale de la București și Iași. „Sigur, Coaliția functionează foarte bine. Am auzit că la București încă nu a fost adoptat bugetul. O să am o discuție cu domnul Barna. Să îi chemăm pe cei de la București, ca să vedem care sunt nemulțumirile. Avem nevoie rapid de un buget al Bucureștiului, sunt investiții care trebuie făcute”, a spus premierul.

Ce a spus premierul despre PNRR. „Este momentul să accelerăm lucrurile. Avem câteva detalii de pus la punct”

Legat de Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), Florin Cîțu crede că va fi unul cu rezultate bune. „Am avut o discuţie cu miniştrii,  referitoare la PNRR.

Este momentul să accelerăm lucrurile. Avem câteva detalii de pus la punct. Sunt sigur că vom avea un PNRR care să reprezinte interesele României de dezvoltare în perioada următoare. Sunt mai multe discuţii, dar sunt sigur că vom avea un PNRR bun, un PNRR prin care vom atrage sumele alocate României”, a afirmat premierul Florin Cîțu.