Hotelul Histria de la Mamaia a fost debranşat de la reţeaua de electricitate şi au fost aduse două generatoare la scurt timp. De atunci au curs mai multe reclamaţii, pe motiv că cele două generatoare făceau un zgomot infernal, deranjând turiştii cazaţi în hotelurile vecine, potrivit stirileprotv.ro

Autorităţile au fost solicitate să intervină în urma nenumăratelor plângeri şi reclamaţii, primite atât de la turiştii cazaţi în Hotelul Histria, cât şi de la cei din hotelurle învecinate.

După ce au măsurat indicele de poluare fonică, inspectorii de mediu au decis confiscarea generatorului. Cei cazaţi în hotel Histria la acel moment, însă, au rămas fără curent, aşa că au decis să părăsească hotelul.

Proprietarii hotelurilor din vecinătate spun că zilnic pierdeau câte 10-15 turişti din cauza zgomotului provocat de generatorul de la hotelul lui Bosânceanu .

George Bosânceanu, patronul hotelului Histria de la Mamaia, a fost acuzat în 2012 că a furat curent de le ENEL, asta după ce oamenii legii au descoperit branşamente ilegale la reţeaua de electricitate. Prejudiciul a fost estimat la aproximativ 1.800.000 de lei.

Miercuri dup-amiază, Bosânceanu a anunţat telefonic că va monta în fiecare zi un alt generator dacă autorităţile vor continua să îl ridice. Prin urmare, în aceeaşi zi după plecarea autorităţilor, a fost adus la hotel Histria un alt generator, amplasat de data aceasta pe proprietate privataă, chiar în faţa unei camere.