Evenimentul Zilei > Politica > Deputatul PNL Alexandru Nazare: Ioan Rus trebuie să prezinte în Parlament varianta revizuită a Master Planului
Deputatul PNL Alexandru Nazare: Ioan Rus trebuie să prezinte în Parlament varianta revizuită a Master Planului

Deputatul PNL Alexandru Nazare: Ioan Rus trebuie să prezinte în Parlament varianta revizuită a Master Planului

Deputatul liberal Alexandru Nazare, membru al Comisiei pentru transporturi şi infrastructură, îi solicită ministrului Ioan Rus să facă publică varianta revizuită a Master Planului General de Transport pe care o va trimite Comisiei Europene până în data de 9 aprilie, conform cerinţelor Executivului european.

"Ministrul Ioan Rus trebuie să prezinte în această săptămână în Parlament varianta revizuită a Master Planului General de Transport, altfel Comisia pentru transporturi se va adresa Comisiei Europene. Comisia pentru transporturi din Camera Deputaţilor îşi rezervă în caz contrar dreptul de a semnala celor de la Comisia Europeană problemele ignorate de minister în elaborarea Master Planului", a precizat Nazare, potrivit unui comunicat de presă, citat de Agerpres.

Deputatul PNL reaminteşte că unul dintre reproşurile importante făcute de Comisia Europeană pe marginea documentului trimis anterior de Guvernul României priveşte lipsa unui consens politic pe Master Planul de Transport, în condiţiile în care observaţiile opoziţiei nu au fost cuprinse în respectivul document.

"Aşa cum am avertizat încă din octombrie anul trecut, Master Planul General de Transport nu va fi avizat de Comisia Europeană în condiţiile în care prioritizarea nu respectă criteriile europene şi este virusată de ambiţiile politice ale premierului. Ponta a creat iluzia dezbaterii Master Planului în ultimele luni, sperând că reuşeşte să îi mintă pe români şi pe oficialii europeni", susţine deputatul PNL.

În opinia sa, esenţa Master Planului, 'fără de care acesta nu este mai mult decât o hartă colorată', este prioritizarea pe baza unor 'criterii clare, ferme, obiective'. "Din octombrie 2014 şi până acum, Ministerul Transporturilor a jonglat cu acest Plan, nereuşind să facă un document solid şi realist prin care România să primească finanţări nerambursabile de la Comisia Europeană", susţine Alexandru Nazare.