Evenimentul Zilei > International > Dependența de jocurile pe calculator este periculoasă. Un bărbat din Marea Britanie a decedat după ce a jucat fără oprire întreaga noapte
Dependența de jocurile pe calculator este periculoasă. Un bărbat din Marea Britanie a decedat după ce a jucat fără oprire întreaga noapte

Dependența de jocurile pe calculator este periculoasă. Un bărbat din Marea Britanie a decedat după ce a jucat fără oprire întreaga noapte

Un împătimit al jocurilor de calculator, în vârstă de 43 de ani, din Marea Britanie a decedat pe canapea în fața monitorului calculatorului.

Împătimit al jocurilor pe calculator, bărbatul în vârstă de 43 de ani a fost găsit decedat, ţinând încă în mână maneta de joc. Bărbatul a jucat fără oprire întreaga noapte.

Bărbatul a jucat toată noaptea pe calculator

În opinia anchetatorilor cazului, Simon Shanks, în vârstă de 43 de ani, a fost găsit fără viaţă pe canapeaua din faţa ecranului, după ce s-a jucat toată noaptea pe calculator.

Trupul neînsuflețit al bărbatului a fost descoperit chiar de colegul de joc. Acesta la miezul nopții plecase la culcare, lăsându-l pe Shanks să joace în continuare. La 11 ore mai distanță, când s-a trezit, prietenul bărbatului l-a găsit decedat pe canapea, „încă ținând în mână controlerul”.

Bărbatul a chemat imediat ajutor, dar din păcate medicii nu au mai avut ce face şi au declarat decesul, duminică, la domiciliul său din Loughor, Swansea, Marea Britanie, relatează Antena 3.

Dependența de jocuri poate conduce la grave probleme psihice și somatice

Decesele de acest gen nu sunt foarte frecvente, dar există o categorie dependentă de persoane care petrec foarte mult timp în fața calculatorului fără a realiza vreo activitate productivă, ci doar jucând pe calculator diferite jocuri într-un mod repetitiv. O parte a specialiștilor trag un semnal de alarmă și susțin că dependența de jocuri este periculoasă și recomandă persoanelor din această categorie să contacteze persoanele specializate pentru consiliere în această privință.

Dincolo de timpul deosebit de mult petrecut în fața calculatorului care desprinde jucătorul de realitatea palpabilă și îl menține într-o realitate virtuală nesănătoasă, este invocat și modul nesănătos de viață care îl induce această preocupare deoarece menține organismul uman într-o inactivitate din punct de vedere fizic.

Persoanele cu o dependență avansată de jocuri pe calculator dezvoltă o personalitate deviantă, dominată de tipul de jocuri preferate și în același timp au de regulă serioase probleme psiho-somatice și dezvoltă uneori anumite ticuri fizice sau verbale.