Evenimentul Zilei > International > Demo-Cat: Un motan mort a fost înregistrat ca Alegător în Statele Unite
Demo-Cat: Un motan mort a fost înregistrat ca Alegător în Statele Unite

Demo-Cat: Un motan mort a fost înregistrat ca Alegător în Statele Unite

Stăpânul lui Cody, un pisoi din Atlanta, care a decedat cu mult timp în urmă, înainte de președinția lui Obama, a primit miercuri documentul prin care este înregistrat ca alegător.

Canalul de televiziune Fox 5 a relatat fabuloasa poveste.

„Cum s-a putut întâmpla așa ceva?”, se întreabă fosta stăpână al lui Cody, Carol Tims, ca o pisică moartă acum mai bine de 12 ani să apară pe listele de alegători.

„Nu se poate imagina ala ceva. Este o pisică. Uite-o aici”, zice Tims arătând o cutie de tablă în care păstrează rămășițele motanului său drag.

„Sunt conștientă că încearcă să aibă o prezență cât mai mare la vot. Dar dacă încearcă să înregistreze pisici, nu sunt sigur ce vor mai încerca să înregistreze: câini, șoareci, pisici?”, se întreabă Tims.

Fox5 a relatat că motanul era înregistrat ca alegător „DemoCAT”.

Secretarul de Stat din Georgia a dat vina pe grupurile de simpatizanți ale partidelor terțe, altele decât Republicanii și Democrații.

„Grupurile partidelor terțe din toată țara vizează Georgia pentru a înregistra persoanel calificate. Însă nu vă faceți griji, acest oficiu se află aici pentru a investiga toate tipurile de fraudă”, a spus Brad Raffensberger, secretarul de stat din Georgia.

El a mai precizat pentru Fox 5 că, oricum, chiar dacă ar fi trăit, lui Cody nu i s-ar fi permis să depună un vot prin poștă.

Cody nu este singurul care a primit astfel de formulare de înregistrare. În 2016, Benicia, un câine din rasa border collie a primit un formular în localitatea Raleugh, Carolina de Nord, informa la vremea respectivă ABC.

„Ar fi fost destul de deșteaptă să voteze, dar probabil că, fiind câine, nu ar fi fostă lăsată să o facă”, a spus stăpânul ei, John Schneider.

Benicia a primit o scrisoare de la Centrul de Participare la Vot, o organizație non-profit care trimite prin poștă formulare de înregistrare.

„Întrebarea principală este cum este posibil să se întâmple asemenea lucruri?” , s-a mirat Schneider. „Cum este posibil ca un grup oarecare să îi trimită unui câine înregistrarea ca alegător? Dacă cineva trimite un vot în numele câinelui, acest lucru reprezintă o fraudă. Dar dacă votul este acceptat, ce se întâmplă?”

În 2018, Moco, un câine Boston Terrier, mort cu 18 ani în urmă, a primit prin poștă un formular de înregistrare tot de la Centrul de Participare la Vot.
Alte animale de companie au primit formulare de alegători în Florida, Colorado și statul Washington.

În 2012, CBS News relata că Centrul de Participare la Vot a trimis prin poștă formulare „vizând grupuri care tind să simpatizeze cu Democrații, cum ar fi femeile singure, afro-americanii, latino-americanii și tinerii”.

Democrații au cerut ca, din cauza pandemiei, alegerile din noiembrie să aibă loc exclusiv prin poștă. Donald Trump și-a atras multe critici afirmând că votarea prin corespondență permite fraude uriașe.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News