Evenimentul ZileiPoliticaDemisie fulger din PSD. Acuzații grave de abuz: ”Pe toți ne-ați tratat cu dispreț”

Demisie fulger din PSD. Acuzații grave de abuz: ”Pe toți ne-ați tratat cu dispreț”

Demisie fulger din PSD. Acuzații grave de abuz: ”Pe toți ne-ați tratat cu dispreț”
Vasile Petrariu, liderul de sindicat STB, a decis să demisioneze din PSD și din funcția de consilier general la Primăria Capitalei. Decizia a venit pentru a demonstra că protestele angajaților firmei de transport nu au legătură cu politica. Oamenii au ieșit în stradă de teamă că își vor pierde locurile de muncă.

Este a cincea zi de grevă la Societatea de Transport București (STB). Unii angajați au decis să revină la muncă, iar transportul public în Capitală a fost reluat. Totuși mai sunt șoferi și vatmani care nu vor să cedeze și își cer drepturile.

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, susține că la mijloc este sindicatul, care nu lasă angajații STB să se întoarcă la muncă.

Vasile Petrariu, liderul se sindicat, a avut mai multe intervenții în care a precizat că este decizia angajaților dacă rămân sau nu în grevă. Luni, acesta a demisionat din PSD și din funcția de consilier general la Primăria Capitalei. El susține că protestul nu este unul politic. Oamenii se tem că își vor pierde locul de muncă și din acest motiv au ieșit în stradă.

Demisie la STB

”Am văzut în ultimele zile cum Primarul General, Nicușor Dan, nu a oferit absolut nicio soluție la problemele legitime ale angajaților Societății de Transport București (STB SA), dar încearcă într-un mod rușinos să își acopere propria incompetență inducând ideea unui protest cu conotații politice.

NU, domnule Nicușor Dan! Cei peste 10500 de angajați ai STB SA nu au ieșit în stradă pentru un partid sau pentru că le-am zis eu! Au ieșit în stradă pentru că dvs și conducerea penală pe care ați instalat-o la STB SA ați refuzat timp de un an de zile să dialogați cu acești oameni.

Problemele pe care angajații STB SA le revendică nu au treabă cu politica, ci cu siguranța transportului public, cu abuzurile care se fac în societate, cu salariile și condițiile de muncă.

Bucureștenii trebuie să știe, domnule Dan, că, deși le-ați dublat prețul biletului anul trecut, nu ați făcut absolut nimic pentru a asigura condiții de călătorie mai bune. Și acum aveți tupeul să încercați să îi puneți pe bucureșteni împotriva angajaților STB SA?! Cât de cinic sunteți, domnule Dan?!

Dacă nu ați fi fost arogant și ne-ați fi acordat mai mult de un minut la discuții, poate ați fi aflat că acești angajați se tem că în curând nu vor mai avea loc de muncă. Pentru că dvs și camarila dvs vreți să externalizați mare parte din activitățile realizate astăzi de angajații STB SA. Asta înseamnă mii de șomeri, mii de oameni care au familii acasă, care au copii pe care trebuie să îi ducă la școală. Asta vi se pare politică sau viață, domnule Primar General?!

Răspundeți, domnule Dan, în ce țară civilizată ați văzut dvs că infrastructura critică a unei metropole este externalizată sub masca ”eficientizării” către firmele de casă?!

Adevărul este că dvs nu v-a păsat niciodată nici de bucureșteni și nici de angajații STB SA. Pe toți ne-ați tratat cu dispreț. Pe unii îi țineți în frig și fără apă caldă, iar pe ceilalți îi mințiți în fiecare zi și vreți să îi dați afară.

Vă transmit un singur lucru, domnule Primar General: astăzi îmi dau demisia din funcția de Consilier General și din Partidul Social Democrat. Acest protest nu are nicio conotație politică. Dumneavoastră aveți curajul să vă dați demisia din funcția pe care o exercitați atât de slab?! Acum aveți vreo soluție la problemele și îngrijorările oamenilor? Sunteți singurul vinovat pentru faptul că bucureștenii trebuie să suporte acest calvar!

Curaj, domnule Dan! Bucureștenii și-au pierdut răbdarea cu dvs!!!”, scrie Vasile Petrariu într-o postare pe pagina personală de Facebook.


Accesează: