Evenimentul Zilei > Politica > Demisie de răsunet pentru PSD. Un fost ministru își părăsește postul
Demisie de răsunet pentru PSD. Un fost ministru își părăsește postul

Demisie de răsunet pentru PSD. Un fost ministru își părăsește postul

Prefecții PSD demisionează înainte să fie revocați din funcții. Fostul ministru al Apărării, care timp de peste un an a fost prefect de Mureș, Mircea Dușa, și-a anunțat, marți, demisia.

Mircea Dușa a făcut publică decizia sa în cadrul unei conferințe de presă. El a explicat de ce renunță la funcția de prefect pe care a acceptat-o în septembrie 2018.

”Un motiv mult mai serios este acela că, în conformitate cu prevederile legii, prefectul are câteva atribuții importante și una dintre atribuțiile importante este urmărirea obiectivelor din programele de guvernare. Eu nu pot fi demagog, am și demnitatea necesară și nu pot să vorbesc despre un program de guvernare cu, de exemplu, creșterea salariilor, creșterea punctului de pensii și alte realizări, iar mâine să vorbesc despre înghețarea salariilor, despre măsuri de austeritate sau alte măsuri restrictive”, a declarat Mircea Dușa pentru radiomures.ro.

În vârstă de 64 de ani, Mircea Dușa a fost ministru al Apărării Naționale, în perioada decembrie 2012 – noiembrie 2015. Ulterior el a fost deputat în Parlamentul României, dar și Secretar de stat, Șeful Departamentului pentru politica de apărare și planificare.a intrat în PSD în anul 1996.