Evenimentul Zilei > Sport > Degringoladă de zile mari la Rapid. „Vamă” și Bergodi stau în stand-by
Degringoladă de zile mari la Rapid. „Vamă” și Bergodi stau în stand-by

Degringoladă de zile mari la Rapid. „Vamă” și Bergodi stau în stand-by

Dinu Gheorghe este dorit în funcția de președinte, iar antrenorul italian ezită să revină în Giulești.

Rapidul e la un pas de a schimba macazul în ceea ce priveşte viitorul său în primul eşalon. Criza actuală prin care trece gruparea de lângă Podul Grant i-a determinat pe suporterii rapidişti să-i ceară patronului Valerii Moraru să resusciteze „Farmecul vieţii”, după căderea echipei pe poziţia a 17-a în clasamentul Ligii I.

Încă se mai tatonează terenul

Finanțatorul basarabean al trupei „alb-vișinii” a profitat de plecarea lui Dinu Gheorghe de la Astra Giurgiu și a început negocierile pentru a-l instala pe „Vamă” în fotoliul de președinte al clubului Rapid. Parcursul nefast al „feroviarilor” din ultimele etape, l-a forțat pe Moraru să dea startul unor negocieri şi cu tehnicianul italian Cristiano Bergodi, care a mai antrenat echipa giuleşteană în 2007.

Deşi revenirea celor doi în Giuleşti a reaprins speranţele întregii suflări rapidiste, ieri, totul a luat o întorsătură negativă. Contactat de „Evenimentul zilei”, Dinu Gheorghe a dezminţit a această informaţie. „Am avut nişte întâlniri cu domnul Moraru, dar nu pot da un răspuns. Vor mai urma şi alte întrevederi cu patronul”, ne-a mărturist fostul preşedinte al Astrei. Viitorul lui Cristiano Bergodi la Rapid este pus sub semnul întrebării, deoarece italianul îi cere lui Moraru garanții financiare solide.

Chiar dacă antrenorul din Peninsulă este favorit să preia banca tehnică a Rapidului, deznodământul nu apare.

Teja, Rednic și Falub au fost pe listă

Surse din cadrul clubului giuleștean au declarat că pe lângă Bergodi, oficialii rapidiști și-au îndreptat privirile și către Mihai Teja, Adrian Falub și Mircea Rednic. Cu Dinu Gheorghe la conducere, Rapid a scris istorie în Cupa UEFA, în sezonul 2005-2006, atunci când a atins faza sferturilor de finală.

A antrenat 5 echipe din Liga I

Cristiano Bergodi este un nume cu rezonanță în fotbalul italian. Actualul tehnician a evoluat la Pescara (1984 – 1989), Lazio (1898 – 1996) și Padova (1996 – 1999), apoi a antrenat pe Sassuolo (2003 – 2003), Modena (2010 – 2012), Pescara (2012 – 20130) și Brescia (2013 – 2014). În România a pregătit pe FC Național (2005 – 2006), CFR Cluj (2006 – 2007), Rapid (2007), Poli Iași și Steaua (2009).