Evenimentul Zilei > Justitie > DECLARAȚII și TELEFOANE ascultate: „Predaţi cheile, ştampila, urmează să fiţi arestat”
DECLARAȚII și TELEFOANE ascultate: „Predaţi cheile, ştampila, urmează să fiţi arestat”

DECLARAȚII și TELEFOANE ascultate: „Predaţi cheile, ştampila, urmează să fiţi arestat”

Audierea fostului șef SRI Alba, Ioan Turnu scoate la iveală noi detalii incendiare din activitatea SRI, care merg până la telefoane ascultate abuziv.

Preşedintele Comisiei pentru control SRI, Claudiu Manda, spune că fostul şef al SRI Alba Ioan Tarnu, a vorbit despre sute de numere de telefon ascultate abuziv, judecători apropiaţi de şefa DNA şi despre încălcarea regulamentelor interne, aducând și o serie de probe ce nu pot fi contestate, conform Mediafax.

„Astăzi am avut o audiere, a domnului Ioan Tarnu, fost şef al SRI Alba, lucrători în SRI de 27 de ani. A prezentat comisiei materiale, probe, înscrisuri, CD-uri, documente care sunt declasificate şi la care comisia poate să aibă acces. Ne-a explicat despre aspecte care au două componente, pe de-o parte unele anchete forţate sau insistări de tot felul pentru a se face anumite anchete şi pe de altă parte informaţii pe care domnia s-a le-a prezentat instituţiilor de rang superior unde nu s-a întâmplat nimic, despre care spune că sunt de o gravitate extrem de mare, se vorbeşte despre milioane, zeci de milioane de euro”, a declarat preşedintele Comisiei pentru controlul SRI, Claudiu Manda.

„A vorbit inclusiv despre cazul domniei sale, despre arestrea domniei sale, dând exemple în care persoană din conducerea SRI naţional i-ar fi spus: <<Predaţi cheile, ştampila, urmează să fiţi arestat (…) Vă rog să îi însoţiţi pe dânşii şi să mergeţi la DIICOT pentru a fi arestat>>. Spunea că ordonanţa de reţinere a fost eliberată la ora 17:00, dar la ora 9 şi 47 de minute apăruse deja în presă comunicatul că este reţinut şi urmează să fie arestat pentru 29 de zile, instanţa a respins propunerea de arestarea preventivă. Este un aspect pe care vrem să îl vedem, cum se întâmplă ca înainte să se ajungă la instanţă să apară în mass-media aceste aspecte. Domnia sa vorbea chiar despre o presiune făcută la adresa judecătorului, inclusiv mediatică, dar şi alt tip de presiuni pe care urmează să le clarificăm”, a mai adăugat Manda.

Mai mult, în cadrul audierilor, au venit și noi informații despre cazurile Apostu și Carabulea. „A prezentat o situaţie în care o persoană sau în numele unei persoane din conducerea SRI a fost apostrofat pentru mandatul pe care l-a avut SRI Alba şi anume de a pune în aplicare o autorizaţie de interceptare a unor posturi telefonice, plus chestiuni de bucătărie internă pe care nu pot să le dezvolt, dar le putem verifica.Domnia sa spune că au fost încălcate regulamentele interne”, a spus Claudiu Manda.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: