Evenimentul Zilei > Politica > Declarații incendiare! Liberalii au folosit modelul PSD pentru a își apăra ministrul
Declarații incendiare! Liberalii au folosit modelul PSD pentru a își apăra ministrul

Declarații incendiare! Liberalii au folosit modelul PSD pentru a își apăra ministrul

Pentru a îl salva pe ministrul demis al Dezvoltării, Ion Ștefan, de explicațiile pe care trebuia să le ofere în Parlament, la Ora Guvernului, liberalii s-au folosit de accesași „portiță” pe care au găsit-o și social democrații: cererea depusă nu a fost scrisă cum trebuie.

După această mutare, președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a avut un mesaj controversat pentru adversarii săi: să nu facă „acelaşi abuz ca şi Partidul Social Democrat”, scrie Adevărul.

Cum a început totul

La începutul acestei luni, social democrații i-au trimis o solicitare ministrului Ion Ștefan pentru a se prezenta la Ora Guvernului. Liberalii au ieșit la atac imediat și au precizat că solicitarea nu ar fi fost scrisă corespunzător.

„Atunci când primim o solicitare să o şi redactăm corect”, declara liderul deputaților PNL, Florin Roman. În replică, Ciolacu le-a transmis liberalilor să nu facă același abuzuri pe care le-a făcut și PSD. Prin declarați lui, Ciolacu a recunoscut că partidul pe care îl conduce a comis abuzuri atâta timp cât era la guvernare.

Stenograma şedinţei Biroului permanent al Camerei Deputaţilor din 3 februarie 2020

PUNCTUL 1 Solicitare din partea Grupului parlamentar PSD privind Ora Guvernului Domnul Ion-Marcel Ciolacu: Solicitare din partea Grupului parlamentar PSD privind Ora Guvernului. Hopa, aţi intrat în Opoziţie! Grupul parlamentar solicită invitarea domnului Ion Ştefan, Ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, în ziua de luni, 10 februarie 2020. La punctul următor avem şi solicitarea Grupului parlamentar USR, dar întrucât…

Domnul Alfred-Robert Simonis: La solicitarea Grupului PSD, aş vrea să adăugăm să rămână pe bandă tema Investiţiile în PNDL 1, 2 şi FDI, aceasta este tema pentru care îl invităm pe domnul ministru.

Domnul Ion-Marcel Ciolacu: Deci, nimic cu grindă şi cu din astea, să nu veniţi cu chestii, situaţii din astea.

Domnul Alfred-Robert Simonis: Nu. Eventual cerem grindă din investiţii, da.

Domnul Ion-Marcel Ciolacu: Nu, nu, că nu v-aş fi acceptat aşa ceva.

Domnul Florin-Claudiu Roman: Mulţumesc domnul preşedinte. Îi aşteptăm pe colegi. Vreau numai să vă rog ceva.

Domnul Ion-Marcel Ciolacu: Să nu faceţi ca PSD-ul să blocaţi audierile miniştrilor, eu nu mai suport aşa ceva în Parlament.

Domnul Florin-Claudiu Roman: Eu vreau să vă rog, că suntem oameni serioşi, atunci când primim o solicitare să o şi redactăm corect. Avem două solicitări şi eu o citesc pe cea a PSD-ului pentru că este prima, am înţeles că liderul de grup a adăugat şi tema aceea, era ceea ce era obligatoriu, dar vă rog frumos să ascultaţi şi dumneavoastră cum sună solicitarea din partea grupului. Deci, în conformitate cu prevederile articolului 204 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, Grupul parlamentar PSD solicită, ca în cadrul Orei Guvernului – corect până aici – pentru ziua de luni, 10.02.2020 participarea domnului Ion Ştefan, Ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE