Evenimentul Zilei > Politica > Declarații incendiare ale președintelui Iohannis după ce Guvenul Orban a amânat dublarea alocațiilor
Declarații incendiare ale președintelui Iohannis după ce Guvenul Orban a amânat dublarea alocațiilor

Declarații incendiare ale președintelui Iohannis după ce Guvenul Orban a amânat dublarea alocațiilor

Președintele Klaus Iohannis a făcut declaraţii importante de la Palatul Cotroceni.

„Azi, Guvernul Orban a decis să-și asume răspunderea pe legea alegerii primarilor în două tururi. Este o alegere foarte potrivită pe care a făcut-o gubvernul.

Este calea corectă de alegere a unui primar, în aşa fel încât cel puţin jumătate plus unu din alegătorii unei comunităţi să decidă cine va fi primar. Pot să vă spun chiar mai mult. În foarte puţin timp, documentul va fi trimis la Parlament şi imediat ce va ajunge acolo, eu voi cere Parlamentului să se reunească într-o sesiune extraordinară pentru a discuta această nouă lege”, a spus Iohannis.

Despre acceptarea unei propuneri de premier din partea PSD, în cazul în care social-democraţii vor reuşi să creeze o altă majoritate în parlament, Iohannis a spus va convoca Parlamentul

Deocamdată, Guvernul a spus că îşi asumă răspunderea, după care vom convoca Parlamentul, după care vom vedea. Sigur, aşa declaraţii se fac la cald, cum se spune, şi toată lumea îşi declară acceptarea sau dimpotrivă… Asta cu moţiunea… Drept să vă spun, sunt destul de sceptic. Este un argument invocat în ultima vreme de cei care în ultimii 3 ani au demonstrat ca vor sa reducă democrația din România așa cum s-a exprimat cineva din PSD. Nu contravine normelor Consiliului Europei. Da mai multe optiuni alegatorilor, nu mai putine optiuni. Nu se restrang drepturi, dimpotriva. Este o chestiune cerută insistent de-a lungul anilor de partide și cetățeni. Am verificat cu specialiștii din Administrația Prezidențială și nu contravine niciunei norme”, a zis Iohannis”