Declarații dure făcute de avocatul producătorului Harvey Weinstein. Susține că pretinsele victime au știut ce fac

Declarații dure făcute de avocatul producătorului Harvey Weinstein. Susține că pretinsele victime au știut ce fac Sursă: Chriscintron | Dreamstime.com

Avocatul fostului producător de film de la Hollywood, Harvey Weinstein, a răbufnit la audierile preliminare dintr-un nou proces, în care este acuzat de 11 violuri și o agresiune sexuală. El a susținut că victimele au făcut „sex consensual” cu clientul său.

Audierile în noul proces au început luni, iar fostul producător a pledat ca fiind nevinovat. El a fost condamnat pentru infracţiuni sexuale la New York, în februarie 2020.

Avocatul lui Weinstein, despre victimele care susțin că au fost violate

Mark Werksman, avocatul lui Weinstein, a susținut în cadru audierilor că judecătorii trebuie să fie pregătiți să audă acuzații false, care nu pot fi demonstrate. El a precizat că femeile au făcut sex consensual cu producătorul, doar pentru că avea influență, iar acum mint despre ceea ce s-a întâmplat cu adevărat, deoarece le este rușine.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Uitați-vă la clientul meu. Nu este Brad Pitt sau George Clooney. Credeți că aceste femei frumoase au făcut sex cu el pentru că este un bărbat atrăgător? Nu, ci pentru că este un bărbat puternic“, a spus avocatul, adăugând că Weinstein chiar primise și o poreclă, aceea de „canapeaua pentru casting“.

El a adăugat că pe vremuri, sexul tranzacțional era normal și practicat, fiind o marfă pentru bărbații bogați, așa cum este clientul lui.

Victimele, acuzate că s-au culcat cu producătorul pentru a ajunge undeva

Una dintre femei, ce îl acuză pe producător de viol, este prima doamnă a statului California, Jennifer Siebel Newsom. Ea este realizatoare de documentare, actriţă şi soţia guvernatorului Californiei, Gavin Newson.

Aceasta a susținut că a fost violată în camera sa de hotel în anul 2005. Între timp, ea a devenit adepta mișcării #MeToo, care luptă împotriva hărțuirii și a violenței sexuale.

La începutul anilor 2000, Siebel Newsom era o actriță aspirantă la Hollywood“, a spus avocatul, precizând că Siebel a declarat că, în timpul presupusului viol din 2005, a mimat orgasmul pentru a pune mai repede capăt atacului. Avocatul lui Weinstein a spus că nu există un „semn de consimțământ mai entuziast decât «da, da, da», motiv pentru care Weinstein a crezut că ea a fost de acord”.

Mark Werksman a continuat și a spus că dacă Siebel nu ar avea funcția pe care o are în prezent, ar fi doar „o pipiță care s-a culcat cu Harvey Weinstein pentru a ajunge undeva”, potrivit știripesurse.ro.