Donald Trump, dat în judecată de o fostă jurnalistă care îl acuză de defăimare. Fostul președinte a depus mărturie în fața justiției

Donald Trump, dat în judecată de o fostă jurnalistă care îl acuză de defăimare. Fostul președinte a depus mărturie în fața justiției Sursa: Donald Trump/ Facebook

Donald Trump a depus mărturie în fața justiției, miercuri, într-un proces de defăimare intentat de o fostă jurnalistă. Aceasta îl acuză pe fostul președinte de viol.

Donald Trump este acuzat de fosta editorialistă a revistei Elle, E. Jean Carroll, că a violat-o în anii 1990. Fostul președinte a contestat această acțiune în justiție de trei ani.

Donald Trump, a depus mărturie în fața justiției

Pe data de 12 octombrie, un judecător de la curtea federală din Manhattan a respins cererea lui Trump de a amâna declaraţia sa sub jurământ în faţa justiţiei americane. Prin urmare, judecătorul din New York, Lewis Kaplan, a decis săptămâna trecută că depoziţiile lui E. Jean Carroll, 78 de ani, şi Donald Trump, 76 de ani, urmează să aibă loc vineri, 14 octombrie, şi, respectiv, miercuri, 19 octombrie.

Suntem mulţumiţi că, în numele clientei noastre E. Jean Carroll, am putut primi astăzi depoziţia lui Donald Trump”, a declarat într-un e-mail firma de avocatură Kaplan Hecker and Fink care o reprezintă pe fosta jurnalistă, fără alte comentarii.

Ne puteți urmări și pe Google News

Depoziția fostului președinte s-a făcut din reședința sa din Mar-a-Lago, din Florida, după ce acesta a avut posibilitatea să participe prin video.

Cu toate acestea, nu este cunoscut faptul dacă E. Jean Carroll a depus și ea mărturie.

Fostul președinte, acuzat de viol de fosta jurnalistă

În această procedură de defăimare, E. Jean Carroll, fost editorialist al revistei Elle, a depus plângere civilă împotriva lui Donald Trump în noiembrie 2019 la New York.

Acuzațiile de defăimare vin după ce fostul președinte ar fi spus că este o minciună acuzația de viol din partea fostei editorialiste. El ar fi agresat-o în 1990 într-o cabină de probă dintr-un magazin universal din New York.

Trump, aflat atunci în funcția de președinte, a spus că nu a întâlnit-o niciodată şi că ea „nu este genul lui de femeie”.

Procesul a fost amânat în repetate rânduri, iar avocații fostului președinte a susținut mereu că clientul lor este protejat de imunitate, în special pentru remarcile defăimătoare pe care le-ar fi făcut în timpul mandatului său.

Cu toate acestea, fostul președinte a luat din nou în derâdere acuzațiile de viol, pe rețeaua sa socială. Prin urmare, E. Jean Carroll ar putea susține acum, că Donald Trump, fără funcție politică, a defăimat-o din nou, potrivit Agerpres.