Evenimentul Zilei > Actualitate > Contre despre incendiul de la Marius Nasta. Conducerea institutului lovește în Arafat
Contre despre incendiul de la Marius Nasta. Conducerea institutului lovește în Arafat

Contre despre incendiul de la Marius Nasta. Conducerea institutului lovește în Arafat

Duminică seară, autoritățile au făcut declarații contradictorii despre incendiul de la Marius Nasta. Șeful DSU, Raed Arafat, a fost contrazis de conducerea Institutului.

Declarații contradictorii despre incendiul de la Marius Nasta. Duminică seară, autoritățile s-au contrazis cu privire la incidentul de la Institutul Marius Nasta din Capitală. În vreme ce Raed Arafat, șeful DSU, a declarat că nu are informații potrivit cărora ar fi existat un incendiu la unitatea mobilă și că există cinci pacienți intubați, conducerea institutului a contrazis afirmațiile acestuia.

„Nu a fost foc, nu a fost fum în interiorul tirului. Acestea sunt informațiile pe care le avem în acest moment. Se vor evacua pacienții de acolo, trebuie să verificăm tirul în mod liniștit, mâine la lumina zilei, pentru a vedea dacă este o problemă. Pacienții din tir sunt cinci intubați, doi pe ventilație. Personalul medical este ok, nu este nicio problemă. Informațiile sunt preliminare, colegii de la ISU vă vor da informațiile exacte despre ce s-a întâmplat acolo. Dacă a fost găsit că a fost un scurtcircuit, o să zică. Așteptăm să iasă ei și să spună ce s-a întâmplat acolo. Secția mobilă a fost verificată, aceste tiruri sunt noi. Vă spun încă o dată, din informațiile pe care le am, nu a fost foc în tir”, a declarat șeful DSU, Raed Arafat, duminică seara, la Digi 24.

Declarații contradictorii despre incendiul de la Marius Nasta

În replică, conducerea institutului Marius Nasta a spus că a existat o flacără și fum care au apărut la ventilatorul de pe unitatea mobilă. Ba mai mult, conducerea institutului a mai precizat că nu este vorba despre pacienți intubați, ci despre cei cu forme severe ale bolii ventilați non invaziv.

CITEȘTE ȘI Avertisment crunt după incidentul de la Marius Nasta. Spitalele, bombe cu ceas

CITEȘTE ȘI Avertisment crunt după incidentul de la Marius Nasta. Spitalele, bombe cu ceas

CITEȘTE ȘI Pericol uriaș în blocuri. Nu s-a găsit nicio soluție să putem evita dezastrul. Concluzii alarmante