Declaraţia a fost făcută de un parlamentar al Partidului Laburist. El susţine că posibilul amestec al Moscovei în Brexit s-a produs după aceleaşi metode folosite şi în alte ţări, precum în campania electorală din Statele Unite. Administraţia americană a acuzat Rusia că a angajat hackeri pentru a influenţa campania electorală.

La rândul lor, politicieni şi agenţi secreţi din Berlin au avertizat că hackerii care lucrează pentru Rusia ar putea submina alegerile care au loc în Germania anul viitor, în septembrie.

Ben Bradshaw, parlamentar laburist: „Nu doar că s-a amestecat (n.r. – Rusia) în campania prezidenţială din America, lucru dovedit, dar probabil şi în referendumul nostru de anul trecut. Nu avem încă dovezi, dar este foarte probabil. Când vom realiza că strategia Rusiei este de a slăbi şi a diviza lumea liberă şi că direcţionarea celui mai mare val de refugiaţi de după cel de-Al Doilea Război Mondial este un act deliberat, parte a unui plan? Când vom realiza că lucrurile pe care Putin nu le poate obţine pe cale militară, le obţine deja prin atacuri şi propagandă cibernetică?” titrează digi24.ro