Evenimentul Zilei > Sport > Declarație șoc. Diego Maradona a fost ucis. Fostul său avocat a dezvăluit cauza morții
Declarație șoc. Diego Maradona a fost ucis. Fostul său avocat a dezvăluit cauza morții

Declarație șoc. Diego Maradona a fost ucis. Fostul său avocat a dezvăluit cauza morții

Potrivit fostului avocat al legendei fotbalului argentinian Diego Maradona, Matias Morla, relele tratamente primite de clientul său în ultimele ore de viață i-au cauzat moartea.

Avocatul Matias Morla a declarat reporterilor luni, după un interogatoriu de trei ore la biroul procurorului general din San Isidro, la periferia orașului Buenos Aires că starul Diego Maradona a fost ucis. El a fost chemat acolo ca martor în ancheta cu privire la moartea celebrului fotbalist argentinian.

„Au fost făcute nenumărate greșeli și, din această cauză, Diego nu mai este acolo. A continuat să se umfle până când inima i-a explodat ” , a spus Morla. Și pentru a concluziona a spus că: „ Tratamentul medical prost este cauza morții lui. ”

Procurorul general argentinian trimite în judecată șapte membri ai echipei medicale a lui Maradona pentru omor din culpă cu circumstanțe agravante. Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă până la 25 de ani de închisoare.

Un grup medical format din 20 de experți care au investigat moartea lui Maradona a declarat anterior că acesta a primit îngrijiri medicale inadecvate, a fost neglijat și a suferit o suferință prelungită înainte de a muri în urma unui atac de cord. Cu câteva săptămâni înainte de moartea jucătorului, o operație pe creier i-a permis să elimine un cheag de sânge, scrie lesoir.be.

Fiicele lui Maradona își revendica marca tatălui lor

Morla l-a văzut ultima dată pe Maradona cu nouă zile înainte de moartea ei. „Era încă acasă, dar mi-am dat seama că nu se descurca bine. Avea o voce ciudată, robotică. Mi-am dat seama că se datorează cantității de apă din corpul lui. Mi s-a părut o nebunie că familia nu se hotărâse încă să-l admită la spital, așa cum recomandau medicii. Fiicele lui l-au abandonat apoi ”

De ceva vreme, Morla este angajată într-o luptă juridică cu fiicele lui Maradona, Dalma și Gianinna, pentru drepturile de utilizare a mărcii „Maradona”. În 2015, Maradona a acordat consiliului ei de atunci dreptul de a-și comercializa brandul pentru a strânge fonduri pentru fiicele ei. Procedurile civile cu privire la distribuirea moștenirii sunt, de asemenea, în curs de desfășurare. Pe lângă Dalma și Gianinna, Maradona a recunoscut și trei copii născuți în afara căsătoriei: Diego Junior, Jana și Diego Fernando.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.