Primul avocat al lui Gheorghe Dincă, Bogdan Alexandru, spune că au dispărut probe importante ce ar fi putut demonstra dacă Dincă spune sau nu adevărul. În aceste condiţii, reconstituirea răpirii şi uciderii celor două fete se face degeaba, susţine acesta.

A doua zi din reconstituirea răpirilor de la Caracal, Gheorghe Dincă reface cu anchetatorii traseul pe care l-a parcurs cu Luiza Melencu, în luna aprilie, după ce a răpit-o pe aceasta. Totuşi, acest demers i se pare inutil unuia dintre avocaţii criminalului.

„Din punctul meu de vedere, ca avocat, mi se pare târziu. De regulă, aceste acte se fac foarte aproape, ca să nu se piardă probe. În mod cert, aceste acte trebuiau făcute în prima săptămână, atunci. O anchetă făcută ca la carte ar fi însemnat să se facă o reconstituire imediat după declarația dată atunci, în care Dincă își recunoștea faptele.

Era mult mai bine să fi fost făcută atunci, la cald, decât acum, deoarece exista posibilitatea de a mai descoperi ceva pe traseu, vreun indiciu. Așa, dacă trece o lună, dispar probe. În penal, timpul curge în favoarea inculpatului”, a declarat primul avocat al lui Gheorghe Dincă, Bogdan Alexandru.