Declaraţie electorală. Valeriu Zgonea vrea interzicerea migraţiei politice prin Constituţie

Declaraţie electorală. Valeriu Zgonea vrea interzicerea migraţiei politice prin Constituţie

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat că este necesară modificarea Constituţiei pentru împiedicarea migraţiei politice.

"Ceea ce trebuie să facem este ca una din modificările Constituţiei, eu mi-o doresc, este să împiedicăm migraţia politică. Eu m-am săturat să văd un primar care îşi pierde mandatul dacă migrează politic şi un deputat nu. Trebuie să facem acest lucru, trebuie să facem şi în Regulament, în viitorul Parlament", a afirmat Zgonea, conform mediafax.ro.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a adăugat în toate statele europene cei care au migrat de la un partid la altul sunt deputaţi neafiliaţi şi nu au acces la nicio funcţie, au doar un reprezentant în Biroul Permanent, care nu votează. În principiu lăudabilă, declaraţia lui Zgonea are totuşi un iz de campanie electorală, ţinând cont că aproape săptămânal câte unul sau doi deputaţi PDL au îngroşat rândurile PSD fără ca partidul sau Zgonea însuşi să protesteze. De altfel, actualul guvern a ajuns la putere fără să treacă prin alegeri graţie voturilor migratorilor din Parlament, iar Zgonea însuşi a ajuns preşedinte al Camerei, înlocuind-o pe Roberta Anastase, şi datorită aportului acestora.

Ne puteți urmări și pe Google News