Decizie șoc a poliției britanice în cazul interviului lui Lady Di! Poliţia britanică nu va deschide o anchetă care să investigheze interviul acordat în 1995 de Prinţesa Diana. Uu jurnalist BBC a fost acuzat că a falsificat documente pentru a-l obţine, informează AFP, citată de Agerpres.

Citește și: https://evz.ro/bbc-face-ancheta-pentru-interviul-cu-printesa-diana-din-1995-jurnalistul-bbc-e-acuzat-ca-a-pacalit-o-pe-lady-di-ca-sa-vorbeasca-despre-divort.html

Comandantul Poliţiei londoneze: “Nu este oportun să deschidem o anchetă penală”

“În urma unei examinări detaliate şi ţinând cont de sfaturile pe care le-am primit, am stabilit că nu este oportun să deschidem o anchetă penală pentru acele acuzaţii”, a declarat Alex Murray, comandantul Poliţiei londoneze, într-un comunicat.

Interviul realizat pentru emisiunea “Panorama” a doborât toate recordurile de audiență. A fost vizionat de aproape 23 de milioane de britanici și a avut efectul unei veritabile bombe mediatice. Prinţesa Diana, care a murit 2 ani mai târziu într-un accident de automobil la Paris, afirma în faţa jurnalistului Martin Bashir că existau “3 persoane” în căsnicia ei. Era o referire la relaţia pe care soţul ei, prinţul Charles, o întreţinea cu Camilla Parker Bowles. Pe de altă parte, admitea că avea ea însăşi o relaţie extraconjugală.

Charles şi Diana erau despărţiţi încă din 1992, dar au divorţat abia în 1996. Prinţul Charles, moştenitorul coroanei britanice, s-a căsătorit ulterior cu Camilla, în 2005.

Fratele prinţesei Diana l-a acuzat pe jurnalistul Martin Bashir că a falsificat anumite documente

După 25 de ani de la acel interviu incendiar, fratele prinţesei Diana, Charles Spencer, l-a acuzat pe jurnalistul Martin Bashir că a falsificat anumite documente pentru a obţine interviul. Charles Spencer a susținut că Martin Bashir i-a arătat extrase de cont, care s-au dovedit a fi false. Potrivit lui Spencer, extrasele arătau că serviciile de securitate britanice plăteau două persoane angajate la Curtea regală pentru a o spiona pe sora lui.

“Dacă nu aş fi văzut acele extrase, nu l-aş fi prezentat niciodată pe Bashir surorii mele”, scria Charles Spencer anul trecut într-o scrisoare adresată postului BBC. Acesta a solicitat scuze publice pentru acele metode “necinstite”.

În noiembrie 2020, BBC a anunţat că a cerut şi lansat o anchetă independentă pentru interviu. Acest fapt a fost salutat de prinţul William, fiul cel mare al Dianei. Poliţia londoneză a precizat însă că “în acest dosar, la fel în oricare altul, dacă noi dovezi importante vor fi descoperite, le vom examina”.