Evenimentul Zilei > Social > DECIZIE DE ULTIMĂ ORĂ. Ce se va întâmpla cu Şcoala 141 al cărei tavan s-a prăbuşit
DECIZIE DE ULTIMĂ ORĂ. Ce se va întâmpla cu Şcoala 141 al cărei tavan s-a prăbuşit

DECIZIE DE ULTIMĂ ORĂ. Ce se va întâmpla cu Şcoala 141 al cărei tavan s-a prăbuşit

Şcoala nr. 141 din Sectorul 5 al Capitalei, al cărei tavan s-a prăbuşit în luna mai a acestui an, va fi demolată. Asta a decis astăzi Consiliul Local al Sectorului 5. Mai excat, primarul Sectorului 5, Daniel Florea, a declarat că, în urma expertizei tehnice făcute, s-a constatat că demolarea şcolii este singura soluţie bună pe termen lung. Elevii Şcolii 141 vor fi relocaţi până la reconstruirea unui alt corp de clădire, potrivit News.ro.

"S-a hotărât demolarea şcolii, pentru că indiferent de lucrările pe care le-am fi făcut, ea nu ar fi fost niciodată încadrată într-o clasă de risc seismic acceptată. Expertiza spune că singura variantă viabilă pe termen lung şi care nu ar avea dezavantaje este demolarea.


Caz ŞOCANT în BUCUREŞTI. Tavanul unei școli s-a PRĂBUŞIT


Altfel, ar trebui să cheltuim nişte bani şi alţi bani în fiecare an pentru a menţine o clădire cu risc seismic ridicat. Şi atunci, decât să punem în pericol elevii şi profesorii, am preferat să luăm această decizie radicală de demolare a clădirii şi de reconstruire într-un termen cât mai scurt”, a declarat primarul Daniel Florea.

El a precizat că sala de sport a Şcolii 141 ar putea fi integrată în noua clădire a şcolii sau va fi mutată, pentru că nici ea „nu este bine făcută”.


Şcoli şubrede. Primarul Sectorului 5 ştia de problemele de la şcoala unde s-a PRABUŞIT tavanul


Cei aproximativ 400 de elevi ai Şcolii 141 vor învăţa, începând cu noul an şcolar, la Şcoala 127, unde există un corp de clădire liber. Primarul Sectorului 5 a precizat că pentru copiii care nu pot ajunge la această şcoală din cauza distanţei, vor fi puse la dispoziţie autobuze care să îi preia de la Şcoala 141 şi să îi ducă la noua şcoală.