Evenimentul Zilei > Social > Decizie radicală luată de Metrorex. Vor dispărea toate magazinele
Decizie radicală luată de Metrorex. Vor dispărea toate magazinele

Decizie radicală luată de Metrorex. Vor dispărea toate magazinele

Reprezentanții Metrorex au luat o decizie radicală în ceea ce privește spațiile comerciale de la metrou. Termenul limită a fost stabilit pe data de 2 aprilie.

Reprezentanții Metrorex au decis ce se întâmplă cu spațiile comerciale de la metrou. În urma unei analize, experții au ajuns la concluzia că spaţiile comerciale care activează în reţeaua de metrou pun în pericol siguranţa transportului subteran. Astfel, potrivit unui comunicat de presă remis de companie, ele trebuie elibertate până pe data de 2 aprilie.

„În acest context, ţinând seama şi de expirarea contractului încheiat cu firma care administrează spaţiile comerciale, a notificărilor transmise anterior prin care Metrorex a solicitat în repetate rânduri dezafectarea acestor spaţii, dar şi ca urmare a Raportului de control întocmit de Metrorex cu privire la luarea măsurilor ce se impun în concordanţă cu respectarea Normativului pentru proiectarea Construcţiilor şi Instalaţiilor Specifice de Metrou privind prevenirea şi stingerea incendiilor,

Metrorex a notificat firma care administrează spaţiile comerciale ca, în regim de urgenţă, să fie eliberate şi predate către administratorul reţelei de transport subteran toate spaţiile comerciale amplasate în incinta staţiilor de metrou până la data de 02.04.2021”, se arată în comunicatul de presă.

Adio, spații comerciale la metrou

„Continuarea activităţii spaţiilor comerciale amplasate în calea de evacuare din incinta metroului periclitează securitatea persoanelor în caz de urgenţă, precum şi evacuarea rapidă şi sigură a acestora.

Mai mult, acestea creează un mediu nefavorabil pentru publicul călător prin aglomerarea mărfurilor în afara spaţiului comercial, supraaglomerarea cu mărfuri combustibile, băuturi alcoolice şi comercializarea produselor de patiserie.

Precizăm că Metrorex nu va ezita să ia toate măsurile ce se impun pentru a reda publicului călător condiţii de transport civilizate, în siguranţă şi în conformitate cu standardele europene”, se arată în comunicatul semnat de directorul general Ştefan Paraschiv.

CITEȘTE ȘI Bilanț coronavirus. Număr record de cazuri. Ilfov se apropie de 8 la mie

CITEȘTE ȘI Concluzie devastatoare a cercetătorilor. Semnal de alarmă tras în legătură cu virusul SARS-CoV-2

CITEȘTE ȘI Macron crede că “vor exista încercări de amestec” din partea Turciei la alegerile prezidențiale franceze