Concluzie devastatoare a cercetătorilor. Semnal de alarmă tras în legătură cu virusul SARS-CoV-2

Concluzie devastatoare a cercetătorilor. Semnal de alarmă tras în legătură cu virusul SARS-CoV-2

Cercetătorii trag un semnal de alarmă cu privire la impactul pe care îl are COVID-19 la femei. Oamenii de ştiinţă spun că femeile rămân cu sechele mai mari după infectarea cu virusul ucigaş.

Cercetătorii din Marea Britanie afirmă că femeile de 45-50 de ani, care sunt confirmate cu noul tip de coronavirus, sunt mai predispuse la simptome prelungite de boală. Printre aceste simptome sunt oboseala, respirația dificilă și depresia care este cel mai des menționată. Mai mult, femeile însărcinate cu COVID-19 sunt mai puțin susceptibile de a prezenta simptome decât femeile care nu sunt însărcinate cu COVID-19, dar sunt mai susceptibile de a avea nevoie de îngrijire intensivă dacă sunt grav bolnave - conform ultimelor descoperiri.

Noi studii despre impactul COVID-19 la femei! Cercetătorii trag un semnal de alarmă

Cercetătorii sugerează că femeile care nu sunt albe, mai în vârstă, supraponderale care au o afecțiune medicală preexistentă, sunt mai vulnerabile la boli severe din cauza COVID-19. Conform studiilor, şi femeile însărcinate cu COVID-19, care au afecțiuni medicale preexistente, cum ar fi diabetul sau hipertensiunea arterială cronică suferă de complicații severe de sănătate datorate COVID-19.

Medicul de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, Sorin Rugină, a vorbit despre efectele Covid la femei:

Sorin Rugină: „La modul general e acceptat că infecția, dacă se vindecă sau ne debarasăm de virus, cam în patru săptămâni, lasă în urmă o serie de simptome. Tot ce e peste 12 săptămâni e conceput în sindromul post-Covid, care are o serie de manifestări restante, unele cu caracter sechelar, adică rămân pe perioade lungi și nu retrocedează, sunt cauzate de faptul că virusul, în faza acută, determină un sindrom inflamator.

Studiul încadrează femeile de 40 – 50 de ani cu forme severe ca având un pericol mai mare de a rămâne cu tulburări respiratorii, depresie. Simptomele trebuie cunoscute pentru ca pacientul trebuie urmărit în timp, ca să se poată interveni medical în scopul diminuării inflamației.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cortegiul de simptome afectează toate aparatele și organele, ne interesează în principal cele pulmonare. Sunt și simptome cardiovasculare, neuropshiatrice, cardiace”, a explicat medicul  într-o intervenție telefonică la Digi24.