Evenimentul Zilei > Actualitate > Decizie luată în privința voucherelor de vacanță. Ce se va întâmpla pe litoralul românesc
Decizie luată în privința voucherelor de vacanță. Ce se va întâmpla pe litoralul românesc

Decizie luată în privința voucherelor de vacanță. Ce se va întâmpla pe litoralul românesc

Angajații din învățământ și sănătate au început deja să primească voucherele de vacanță pentru 2022. A trecut deja o săptămână de când acestea au început să fie distribuite, timp în care turismul românesc a înregistrat creșteri impresionante. Căutările pentru vacanțe în România au crescut cu 52% în doar câteva zile.

Autoritățile au anunțat faptul că a început alimentarea cardurilor de vacanță pentru 2022. Ele sunt valabile doar pentru vacanțele în România și au început să fie distribuite către angajații din învățământ și sănătate.

Reamintim faptul că voucherele de vacanță rămase neutilizate din 2019 și 2020 pot fi utilizate în acest an, valabilitatea lor fiind prelungită din cauza pandemiei provocate de virusul SARS-Cov-2.

Cardurile au început să fie alimentate din această săptămână, iar reprezentanții hotelieri susțin că a fost înregistrată o creștere de 52% a interesului pentru vacanțele în România.

„Încă de când Guvernul a anunțat că, în 2022, va emite din nou vouchere de vacanță, am așteptat vestea că românii se vor bucura iarăși de un stimulent financiar important pentru a călători în țară. Sezonul de vară este cea mai aglomerată perioadă pentru turismul românesc și ne dorim să convingem cât mai mulți români să dea o șansă turismului intern. Căutările pentru vacanțe în România au crescut cu 52% în doar o săptămână, turiștii deja își fac planuri pentru lunile de vară”, a declarat Ferenc Rigo, CEO al platformei hoteliere online, potrivit Mediafax.

Vouchere de vacanță 2022

Anul acesta aduce schimbări în ceea ce privește sistemul a acordare a acestor vouchere. Ele nu vor mai fi distribuite în formă tipărită, ci pe suport magnetic, pe un card. Valoarea voucherelor de vacanță acordate în acest an este de 1.45o de lei. Firmele private au și ele posibilitatea să acorde astfel de beneficii angajaților, ele nefiind condiționate de această sumă. În mediul privat, valoarea voucherelor poate merge până la șase salarii minim pe economie.

Perioada de valabilitate a voucherelor de vacanță emise în 2022 este de un an. Acest beneficiu va fi acordat de statul român până în 2026.

Voucherele de vacanță sunt acordate salariaților din sectorul public, care au început deja să primească sumele pe card, iar valoarea lor este de 1.450. De acest beneficiu se pot bucura și angajații din sistemul privat, dacă compania pentru care lucrează ia o decizie în acest sens. În cazul angajaților de la privat, valoarea voucherelor ar putea ajunge până la șase salarii minim pe economie.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: