Miercuri, instanţa de judecată a decis arestarea preventivă, pentru 30 de zile, a unui bărbat în vârstă de 49 de ani, care este posesorul legal al armei cu aer comprimat cu care un copil de 8 ani l-a împuşcat mortal pe fratele său, de 5 ani, în timpul unei petreceri, la o cabană situată între localităţile Pănet şi Mădăraş.

„În continuarea cercetărilor, instanţa de judecată a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a bărbatului, de 49 de ani, din Târgu Mureş. În cauză, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă, nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, uz de armă neletală fără drept şi complicitate la uz de armă neletală fără drept”, a precizat IPJ Mureş, într-un comunicat de presă.

Din primele cercetări efectuate la faţa locului a reieşit faptul că un minor, de 8 ani, în timp ce se afla cu familia şi alte persoane la o cabană situată între localităţile Pănet şi Mădăraş, ar fi manevrat o armă neletală, cu aer comprimat, care ar fi fost lăsată nesupravegheată, şi l-ar fi rănit în mod accidental pe fratele acestuia, de 5 ani.

Echipajul medical i-a acordat îngrijiri medicale de specialitate copilului, însă acesta nu a mai putut fi salvat.

„Astăzi (luni, n.r.), în jurul orei 15.00, poliţiştii au fost sesizaţi prin Apel 112, cu privire la faptul că, la marginea unei păduri dintre localităţile Pănet şi Mădăraş, un minor ar fi fost împuşcat cu o armă cu aer comprimat, fiind în stare de inconştienţă. La faţa locului s-a deplasat o echipă de cercetare complexă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş în vederea efectuării de cercetări şi stabilirii situaţiei de fapt. Din primele cercetări efectuate, a reieşit faptul că un minor, de 8 ani, în timp ce se afla, cu familia şi alte persoane, la o cabană situată între localităţile Pănet şi Mădăraş, ar fi manevrat o armă neletală, cu aer comprimat, care ar fi fost lăsată nesupravegheată, şi l-ar fi rănit în mod accidental pe fratele acestuia, de 5 ani. Echipajul medical aflat la faţa locului i-a acordat îngrijiri medicale de specialitate, însă, din nefericire, a fost declarat decesul minorului”, a anunţat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş.