Evenimentul Zilei > Justitie > Decizie-bombă! Gabriel Oprea va fi judecat pentru moartea lui Bogdan Gigină
Decizie-bombă! Gabriel Oprea va fi judecat pentru moartea lui Bogdan Gigină

Decizie-bombă! Gabriel Oprea va fi judecat pentru moartea lui Bogdan Gigină

Fostul ministru de Interne Gabriel Oprea va fi judecat pentru moartea poliţistului Bogdan Gigină. Decizia este definitivă.

Curtea de Apel Bucureşti a decis joi, definitiv, că Gabriel Oprea poate fi judecat în cazul morţii poliţistului Bogdan Gigină, după ce Tribunalul Bucureşti dăduse aceeaşi soluţie, pe care fostul ministru a contestat-o.

Alături de Gabriel Oprea, mai sunt acuzaţi în acelaşi caz General MPM Impex SRL și Petre Mazilu, administratorul firmei care făcea lucrările pe carosabil care, nefiind semnalizate corespunzător, au dus la moartea poliţistului Bogdan Gigină.

Într-o primă instanţă, Tribunalul Bucureşti a respins, în camera preliminară, contestaţiile formulate de Gabriel Oprea, societatea General MPM Impex SRL şi Petre Mazilu, patron al firmei. Oprea şi Petre Mazilu au contestat decizia Tribunalului la Curtea de Apel Bucureşti, care a respins, joi, contestaţiile şi a decis că poate începe procesul.

Judecătorii au constatat legalitatea rechiztoriului DNA şi au decis că inculpaţii pot fi judecaţi

Accidentul în care a murit Bogdan Gigina (28 de ani) a avut loc in 20 octombrie 2015. Gabriel Oprea a fost trimis în judecată în data de 2 mai 2018.  La momentul producerii accidentului, ministrul Oprea se deplasa spre locuința sa.

În comunicatul de presă al DNA, de la data trimiterii în judecată, se precizează: „accidentul rutier care a determinat decesul polițistului rutier Gigină Bogdan-Cosmin s-a produs ca urmare a nerespectării, de către inculpații Oprea Gabriel (la acea dată ministru al afacerilor interne), Mazilu Petre (administrator și unic asociat al General MPM Impex SRL) și General MPM Impex SRL, a dispozițiilor legale și a măsurilor de prevedere pentru exercitarea unor activități (activitatea de însoțire a ministrului de către polițiști rutieri în cazul celui dintâi, respectiv activitatea de realizare a unor lucrări în carosabil în cazul celor din urmă”.

Procurorii DNA au mai notat faptul că, începând cu preluarea mandatului de ministru de Interne, la începutul anului 2014, Gabriel Oprea „a dispus – cu încălcarea dispozițiilor legale privind însoțirea demnitarilor de către poliția rutieră – însoțirea sa permanentă de către un dispozitiv de poliție rutieră, iar din luna iunie 2015 a dispus ca din acest dispozitiv să facă parte și un polițist rutier motociclist”.