Evenimentul Zilei > Social > Decizie bizară. O femeie a fost declarată moartă chiar dacă încă respira 
Decizie bizară. O femeie a fost declarată moartă chiar dacă încă respira 

Decizie bizară. O femeie a fost declarată moartă chiar dacă încă respira 

Un centru de îngrijire pentru Alzheimer din Iowa a fost amendat după ce a trimis o femeie despre care se credea că ar fi moartă la o casă de pompe funebre, unde s-a descoperit că femeia încă respira.

Un raport al Departamentului de Inspecții și Apeluri din Iowa a spus că femeia a fost declarată moartă la Centrul de îngrijire specială Glen Oaks Alzheimer din Urbandale de o asistentă medicală, la ora 6 dimineața, pe 3 ianuarie.

Un director de la pompe funebre a luat-o pe femeie în jurul orei 7:30 și nu a observat vreo neregulă. A fost pusă într-o pungă de pânză și lăsată la Casa Funerară și Crematorie Ankeny. Raportul susține că un angajat de la casa de pompe funebre a deschis punga și a văzut că femeia încă respira.

O greșeală capitală

KCCI-TV a obținut o înregistrare a unui apel de la casa de pompe funebre. „Umm, ca să știți, această femeie a fost transportată ca fiind decedată, însă nu este”, a transmis angajatul. Raportul susține că personalul a constatat că femeia avea puls, dar nu a putut obține un răspuns verbal sau o mișcare a ochilor din partea ei. 

În cele din urmă, se pare că a fost internată în spital și a murit două zile mai târziu. Raportul susține că Centrul de îngrijire specială Glen Oaks Alzheimer a fost citat pentru două încălcări de acest gen și a fost amendat cu 10.000 de dolari. „Am fost în strânsă comunicare cu familia pacientului și tocmai am finalizat o investigație a Departamentului de Inspecții și Apeluri cu privire la această problemă”, a spus Lisa Eastman, director executiv al Glen Oaks, potrivit Conservative Review.