Județul Neamț este considerat județ focar, al doilea după Suceava, cu peste 50 de cazuri de coronavirus la 100.000 locuitori, iar Spitalul Județean a fost al treilea spital din țară devenit focar de COVID-19.

Ca o ironie a sorții, Spitalul Județean are până acum 43 decese în rândul persoanelor infectate cu COVID-19, iar cariera sau activitatea lui Marius Ghineț este legată de cea a firmei de pompe funebre „BIG Funerare” pe care o manageriază de mulți ani scrie stiri-neamt.ro.

În paralel, Marius Ghineț ocupă funcția de director de logistică al SC Publiserv SA, societate a Consiliului Local Piatra-Neamț care se ocupa de asfaltări și lucrări de întreținere în oraș.

În plus, tot în conducerea spitalului vine o numire de la aceeași firmă de asfaltări, Publiserv, în persoana Nicoletei Tudora.

Numirile sunt confirmate și de președintele PNL Neamț, Mugur Cozmanciuc, pe pagina de socializare.

„Sănătatea nemțenilor este o prioritate. Astăzi doamna Gavriloiu Cristina – Elena a fost numită director medical interimar al Spitalului Județean Neamț, doamna Tudora Claudia Nicoleta a fost numită director financiar – contabil interimar, iar domnul Marius Ghinet a fost numit manager interimar.

Am încredere că nouă echipa va avea grijă ca toate lucrurile să meargă bine. Le mulțumesc și le doresc multă înțelepciune, sănătate și putere de muncă pentru că mulți nemțeni au nevoie de ajutorul lor.

Vreau să îi mulțumesc și doamnei doctor Marcoci pentru ce a făcut până acum și am încredere că va ajută noua echipa. Dragi nemțeni, aveți grijă de voi, de sănătatea celor din jur, fiți responsabili. Doar împreună vom trece peste această criză”.

Chelnerul de la Câmpeni

La începutul lunii mai, primarul orașului Câmpeni, Ioan Călin Andreș, a lansat acuzații extrem de grave la adresa Ministerului Sănătății, implicit la cea a ministrului Nelu Tătaru, susținând că la șefia Spitalului Orășenesc Câmpeni a fost numit un „chelner”, Valentin Gog, care a fost șef de sală într-un restaurant.