Evenimentul ZileiInternationalDecizia luată pe câmpul de luptă de către „războinicul” lui Putin. Pe cine a numit Ramzan Kadîrov comandant la Mariupol

Decizia luată pe câmpul de luptă de către „războinicul” lui Putin. Pe cine a numit Ramzan Kadîrov comandant la Mariupol

Decizia luată pe câmpul de luptă de către „războinicul” lui Putin. Pe cine a numit Ramzan Kadîrov comandant la Mariupol
Serviciile secrete din Marea Britanie avertizează că verișorul lui Ramzan Ahmatovici Kadîrov, liderul Ceceniei și apropiat al lui Vladimir Putin, a jucat un rol important în războiul declanșat de Rusia în Ucraina. Adam Delimkhanov, pe numele său, a fost, probabil, comandant de teren în orașul-port Mariupol, căzut în totalitate în mâinile rușilor. De altfel, se știe deja că șeful Ceceniei a trimis trupe în Ucraina pentru a sprijini Kremlinul în „operațiunea militară specială”.

Verișorul șefului Ceceniei, Ramzan Kadîrov, a fost, cel mai probabil, comandant la Mariupol, orașul ruină în care forțele armate ruse au ucis zeci de mii de oameni, potrivit acuzațiilor Ucrainei. Avertismentul a fost făcut de către serviciile secrete din Marea Britanie, care au explicat că Rusia nu a reușit să cucerească inițial orașul, având nevoie de sprijin militar.

Vărul lui Ramzan Kadîrov a fost pus comandant la Mariupol

Când a observat amploarea pierderilor de personal pe care le-a suferit, în încercarea de a învinge rezistența ucraineană, Vladimir Putin a apelat la sprijin militar din partea prietenilor. Acesta includea desfășurarea de forțe cecene, care sunt probabil formate din câteva mii de luptători, concentrate în principal în direcțiile Mariupol și Luhansk.

Este probabil ca aceste forțe să fie alcătuite atât din voluntari individuali, cât și din unități ale Gărzii Naționale însărcinate de obicei cu paza puterii lui Ramzan Kadîrov.

Revenind, însă, liderul Ceceniei și-ar fi numit verișorul, Adam Delimkhanov, comandant pe terenul de luptă, au informat serviciile secrete britanice.

Șeful Ceceniei monitorizează personal Mariupolul

De asemenea, liderul Ceceniei pare că monitorizează personal desfășurarea rușilor la Mariupol, orașul-port mult râvnit de Vladimir Putin. De ce și-a dorit președintele rus atât de mult să dețină controlul în zonă? Deoarece, cucerind Mariupolul, Rusia ocupă o fâșie de pământ întreruptă de la Peninsula Crimeea, în sud, pe care au cucerit-o în 2014, până la regiunea Donbas, în est. Acest lucru i-ar permite lui Vladimir Putin să își unească trupele staționate în prezent în sud și în nord-est.

De asemenea, cucerirea Mariupol înseamnă că rușii să controleze 80% din litoralul Mării Negre, care este vital pentru comerțul ucrainean și internațional.

„Din punct de vedere militar, Mariupol este ultima zonă de care rușii au nevoie pentru a asigura un coridor terestru până în Crimeea”, a spus Ed Arnold, cercetător pe probleme de securitate europeană la RUSI, în urmă nu cu mult timp.

Totuși, faptul că Ramzan Kadîrov monitorizează desfășurarea rușilor în Mariupol demonstrează problemele serioase ale Rusiei în ceea ce privește resursele din Ucraina și este posibil să contribuie la o divizare în rândul comandamentului care să complice ofensiva rusă.


Accesează: