Evenimentul Zilei > Monden > Decesul prințului Philip. Meghan și Harry, primul mesaj. Ce au transmis ducii de Sussex
Decesul prințului Philip. Meghan și Harry, primul mesaj. Ce au transmis ducii de Sussex

Decesul prințului Philip. Meghan și Harry, primul mesaj. Ce au transmis ducii de Sussex

Un prim mesaj din partea prințului Harry în urma decesului bunicului său. Prințul Harry a adus un omagiu bunicului său, prințul Philip. Ducele de Edinburg a decedat vineri, la vârsta de 99 de ani.

Pe site-ul organizației Archewell, care aparține lui prințului Harry și soției sale, Meghan Markle, a fost publicat un mesaj în memoria ducelui de Edinburgh. Până la acest mesaj, Harry și soția sa nu au vorbit direct după decesul lui Philip. Cu toate acestea, speculațiile cu privire la o posibilă participare a cuplului la înmormântarea ducelui de Edinburgh au început să apară în Regat.

Mesaj în relief cu litere albe pe un fundal întunecat

Totul pe un fundal întunecat. Un singur mesaj în relief, scris cu litere albe: „În memoria Alteţei Sale Regale, Ducele de Edinburgh, 1921-2021. Vă mulţumim pentru devotament. Ne veţi lipsi foarte mult”, a fost afişat pe site-ul web al Archewell. Organizaţia de caritate şi de producţie audiovizuală a fost fondată de cuplu anul trecut.

Anunţul morţii lui Philip a declanşat numeroase speculaţii în presă cu privire la participarea la funeraliile din Regat a cuplului Harry – Meghan. Cuplul locuieşte în prezent în Los Angeles. Prințul Harry și Meghan Markle nu sunt, în prezent, în cele mai bune relații cu familia regală. În urmă cu o lună, ei au acordat un interviu presei americane în care au criticat familia regală. Ei au acuzat inclusiv de rasism pe unii membri ai familiei regale britanice fără să precizeze însă niciun nume.

Recordul de longevitate al consorților monarhilor britanici este deținut de prințul Philip

Prinţul Philip, care a decedat la vârsta de 99 ani în Castelul Windsor de lângă Londra, a depășit în 2009 recordul de longevitate al consorţilor monarhilor britanici. Recordul era deţinut până atunci de Charlotte, soţia regelui George al III-lea, care a condus Regatul Marii Britanii (Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei, după 1801) între 1738 și 1820.

Acest moment deosebit de greu și de sensibil pentru întreaga comunitate britanică ar putea relansa și normaliza oarecum relațiile dintre Familia Regală Britanică și Prințul Harry. Cel puțin există șanse și speranțe în acest sens pentru îndrăgitul fiu mai mic al prințesei Diana și a prințului Charles.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.