Evenimentul ZileiActualitateDecesul celor doi soți din Prahova nu are legătură cu vaccinul. Comunicat oficial DSP

Decesul celor doi soți din Prahova nu are legătură cu vaccinul. Comunicat oficial DSP

Decesul celor doi soți din Prahova nu are legătură cu vaccinul. Comunicat oficial DSP
Decesul celor doi soți din Prahova, care au murit la câteva ore după ce s-au imunizat, nu are legătură cu vaccinul, susține DSP după verificarea speței.

Cazul de deces al celor doi soți din Prahova, la câteva ore după imunizarea anti-COVID, nu poate fi legată de vaccin. Cei doi soți prezentau simptome de COVID-19 înainte de a se vaccina. Ei au murit la câteva ore după ce s-au imunizat cu Pfizer. Cazul a fost prezentat pe larg de Evenimentul Zilei.

În urma verificărilor făcute, în cazul celor două decese, DSP Prahova a anunțat că nu se poate stabili o legătură cu vaccinarea.

Potrivit DSP, la data vaccinării cei doi erau în perioada de incubaţie a COVID-19, iar vaccinarea nu a influențat cursul bolii.

Oficialii DSP transmit că cei doi nu prezentau simptome la momentul vaccinării. Potrivit acestora, primele semne ale bolii au apărut la două zile de la vaccinare.

DSP Prahova a constatat, în urma verificărilor, că cei doi soţi din comuna Filipeştii de Pădure, satul Minier – o femeie de 66 de ani şi un bărbat de 71 de ani – au fost în 3 martie la un centru de vaccinare amenajat la Spitalul Municipal Câmpina. În cazul acestora nu au fost identificate contraidicaţii ale vaccinării de către personalul medical. De asemenea, nu au fost înregistrate efecte secundare în timpul supravegherii postvaccinare.

Decesul celor doi soți din Prahova nu are legături cu vaccinul

Ancheta epidemiologică a stabilit că primele simptome ale bolii ar fi apărut la două zile de la vaccinare, pe 5 martie.

Trei zile mai târziu, cei doi au solicitat intervenţia ambulanţei la domiciliu, acuzând ameţeli şi o stare generală modificată. Ei au fost duşi la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Ploieşti. Ambii au fost diagnosticaţi cu infecţie SARS-CoV-2, pneumopatie acută și au fost internați la secţia ATI, cu o formă severă a bolii.

„În urma analizării documentelor existente la nivelul centrului de vaccinare, a unităţii sanitare în care au fost internaţi cei doi soţi care au decedat, precum şi anchetelor epidemioloice ale acestora, nu poate fi stabilită legătura de cauzalitate între vaccinare şi cauza decesului. (…)

Având în vedere că un caz este considerat infecţios cu două zile înaintea debutului şi încă 14 zile după debut, considerăm că la data vaccinării erau deja în perioada de incubaţie a bolii COVID-19, vaccinarea neinfluenţând cursul bolii la cei infectaţi, aşa cum s-a mai discutat în spaţiul public”, a transmis DSP Prahova, într-un comunicat dat publicităţii marţi seară.

Comunicat oficial DSP

Doi soţi din judeţul Prahova au murit de COVID-19, la doar câteva ore după ce s-au vaccinat cu Pfizer, iar fiica celor doi se află la Terapie Intensivă. Soţia de 66 de ani și bărbatul sau de 71 de ani au avut simptome asociate COVID-19. Greşeala lor a fost că nu au consultat un medic și au crezut că este vorba despre o simplă răceală.

Pe data de 3 martie cei doi au mers la Câmpina și s-au vaccinat, iar pe 6 martie au fost internați cu COVID-19. Starea lor de sănătate s-a degradat rapid. Femeia a murit pe 18 martie, iar soțul ei, pe 19 martie.

Fiica celor doi este, de asemenea, la Terapie Intensivă, în stare nu tocmai bună. Aceata a fost imunizată cu serul AstraZeneca.

Citește și: 

Caz controversat în Prahova! Doi soţi au murit la câteva ore după vaccinare  


Accesează: