Evenimentul Zilei > International > De necrezut! De la 6 milioane de turiști la doar 45, în anul 2021: „Este cel mai mic număr înregistrat vreodată”
De necrezut! De la 6 milioane de turiști la doar 45, în anul 2021: „Este cel mai mic număr înregistrat vreodată”

De necrezut! De la 6 milioane de turiști la doar 45, în anul 2021: „Este cel mai mic număr înregistrat vreodată”

Una dintre cele mai celebre destinații de vacanță a raportat în anul 2021 cel mai mic număr de turiști pe care l-a înregistrat vreodată. Teritoriul a fost închis pentru întâia oară pentru vizitatori străini în luna martie a anului 2020, la începutul pandemiei de coronavirus, și a fost redeschis abia în luna octombrie.

Populara insulă de vacanță Bali a înregistrat un număr extrem de redus de turiști internaționali în anul 2021, au anunțat autoritățile indoneziene. „Este cel mai mic număr de vizite din partea turiștilor străini pe care l-am înregistrat vreodată”, a declarat Nyoman Gede Gunadika, șeful de secție pentru turism al provinciei Bali.

De la peste 6 milioane de turiști la doar 45

Doar 45 de persoane au vizitat Bali între lunile ianuarie și octombrie 2021, potrivit datelor confirmate de Biroul Central de Statistică din Bali. Numărul de vizitatori din acest an reprezintă o scădere uluitoare față de numărul obișnuit de turiști ai insulei.

În anul 2019, peste șase milioane de turiști internaționali au vizitat Bali, iar în 2020, când cea mai mare parte a anului a fost dominată de pandemie, insula a avut parte totuși de un milion de turiști.

Industria turismului din Bali reprezintă circa 80% din economie

Bali se bazează aproape în totalitate pe turism, industria reprezentând aproximativ 80% din economie. Chiar și așa, Indonezia a făcut extrem de dificilă vizita turiștilor. Vizele care înainte erau gratuite, acum nu mai sunt puse la dispoziția turiștilor, astfel că vizitatorii trebuie să plătească 295 de dolari pentru o viză electronică de bază.

Noii sosiți trebuie, de asemenea, să facă mai multe teste PCR, să cumpere o asigurare de sănătate și să stea în carantină într-un hotel timp de 10 zile. Consiliul de turism din Bali avertizează potențialii vizitatori că acest lucru poate adăuga 1.000 de dolari la costul unei călătorii.

275 de milioane de dolari pentru 108 noi proiecte de infrastructură

Unul dintre factorii importanți care au atras în mod tradițional turiștii pe insulă este costul relativ scăzut al acesteia, astfel încât noile taxe sunt probabil un punct de blocaj major.

Atunci când pandemia a lovit, un număr de turiști se aflau deja în Bali, iar tensiunile au crescut rapid între vizitatori și localnici, mulți turiști refuzând aparent să respecte regulile.

Indonezia plănuiește acum să cheltuiască aproximativ 275 de milioane de dolari pentru 108 noi proiecte de infrastructură în acest an, pentru a da naștere unui „nou Bali”, după cum a raportat anterior Business Insider.