Alarmă mondială! Pandemia de Covid e nimic față de ce va urma. Se va murit pe capete. Deja se pregătesc 8 miliarde de doze 

Alarmă mondială! Pandemia de Covid e nimic față de ce va urma. Se va murit pe capete. Deja se pregătesc 8 miliarde de doze  Sursa: Pixabay

O pandemie de gripă precum cea din 1918 ar putea fi veni cât de curând şi va fi chiar mai gravă decât a fost Covid-19, iar lumea nu este pregătită să facă față, a avertizat Academia Națională de Medicină într-o serie de rapoarte publicate miercuri.

În raportul Academiei Naționale de Medicină se arată cât de gravă va fi următoare pandemie globală şi cât de nepregătiți vom fi. Covid-19 a fost teribil, arată Academia, un organism independent care consiliază guvernul federal al SUA în chestiuni de medicină și sănătate, dar ce va urma va fi şi mai teribil.

Pandemia de COVID-19 nu este şi nu va fi cea mai gravă faţă de gripa din 1918-1919

„Cu toate acestea, din perspectivă epidemiologică, COVID-19 nu reprezintă un scenariu de pandemie  „gravă”, faţă de gripa din 1918-1919, care a dus la cel puțin 50 de milioane de decese în întreaga lume”, se arată în raport.

Gripa ucide între 290.000 și 650.000 de oameni pe an, într-un an normal, potrivit OMS. Covid-19 a ucis 5,1 milioane de oameni la nivel global.

Ne puteți urmări și pe Google News

Următoarea pandemie de gripă ar putea ucide 33 de milioane de oameni

Este greu de prezis când va apărea o nouă pandemie de gripă, dar este sigur că va veni una cât de curând. „Pandemiile de gripă au apărut în mod repetat, iar experții se tem că riscul pentru o pandemie de gripă poate fi și mai mare în timpul erei COVID-19 din cauza schimbărilor  globale și regionale care afectează oamenii, animalele și tiparele lor de contact.

Deși este dificil să se facă preziceri când va apărea o pandemie majoră de gripă este mai mult o chestiune de „când” decât de „dacă”, a adăugat acesta.

Se recomandă ca între 4 şi 8 miliarde de doze de vaccin antigripal să fie pregătite pentru orice eventualitate

„Pregătirea trebuie să fie un angajament continuu – nu poate fi de la an la an, sau de la criză la criză”, a spus dr. Victor Dzau, președintele Academiei Naționale de Medicină, într-un comunicat. „COVID-19 a permis apariția de noi capabilități, tehnologii, colaborare și politici care ar putea fi, de asemenea, implementate înainte și în timpul următoarei pandemii de gripă.

Se recomandă ca Institutul Național de Alergie și Boli Infecțioase, Autoritatea de Cercetare și Dezvoltare Biomedicală Avansată, Departamentul de Apărare și alte agenții să investească acum în cercetarea unor vaccinuri antigripale noi și mai bune.

Măștile şi distanțarea rămân cele mai importante în orice fel de pandemie de gripă

Unul dintre rapoarte notează că pandemia de Covid-19 a arătat că măștile de față și distanțarea fizică au contribuit la reducerea dramatică a activității gripale la nivel global.

„Măștile de față ar fi simple și rentabile în timpul următoarei pandemii de gripă, iar agențiile de sănătate publică ar trebui să impună utilizarea lor, atunci când este justificată de severitatea și incidența gripei”, a mai subliniat Academia în comunicat, potrivit CNN.