Anthony Fauci recunoaște: Odată cu scăderea imunității vaccinurilor virusul devine şi mai infecțios

Anthony Fauci recunoaște: Odată cu scăderea imunității vaccinurilor virusul devine şi mai infecțios Sursa: Pixabay

Dr. Anthony Fauci - cel mai important expert în boli infecțioase - are un avertisment atât pentru vaccinați, cât și pentru cei nevaccinați, pe măsură ce iarna se apropie.

Anthony Fauci spune că varianta Delta continuă să crească numărul de cazuri de coronavirus. Expertul a făcut aceste comentarii în timpul unui interviu preînregistrat care a fost difuzat la summit-ul de marți după-amiază, după cum a raportat ABC News.

Persoanele vaccinate sunt în același pericol în faţa variantei Delta care devine tot mai agresivă

Dr. Fauci a spus că, odată cu scăderea imunității vaccinurilor COVID, agravată de varianta Delta extrem de infecțioasă, „chiar și persoanele vaccinate” ar putea fi afectate de o creștere a infecțiilor în această iarnă.

„Aspectul oarecum deranjant este că, dacă mențineți nivelul de dinamică a virusului în comunitate la un nivel înalt -- evident că oamenii care sunt cei mai vulnerabili sunt cei nevaccinați -- dar atunci când aveți un virus la fel de transmisibil ca Delta, în contextul scăderii imunității, acea dinamică va avea un impact negativ chiar și pe cei vaccinați. Așa că este un dublu atac”, a spus Fauci în timpul interviului.

Ne puteți urmări și pe Google News

Fauci dă un avertisment înfiorător: „Veți vedea infecții revoluționare, chiar mai multe decât vedem acum printre cei vaccinați”.

Vestea posibilei creșteri a infecțiilor COVID-19, chiar și în rândul americanilor vaccinați în această iarnă, vine pe măsură ce sărbătorile se apropie și se așteaptă ca americanii să se adune cu familia și prietenii mai mult în acest an decât în ​​trecut.

Fauci a dat voie să se adune cu familiile în acest sezon de sărbători, mai ales dacă oamenii sunt vaccinaţi. Cu toate acestea, există încă milioane de oameni în SUA care nu sunt vaccinați, ceea ce Fauci a spus la „The News With Shepard Smith” alimentează creșterea cazurilor de COVID.

Peste 195,4 milioane de americani sunt complet vaccinați împotriva COVID-19, reprezentând 58,9% din populația SUA, potrivit Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor .

Noul număr mediu de cazuri de COVID a crescut la aproape 83.500 pe zi, în creștere cu 14%, potrivit Universității Johns Hopkins, după cum a raportat CNBC