Evenimentul Zilei > International > Dr. Fauci, îngrozit: Vine al cincilea val. Ce șanse mai avem în faţa unei noi catastrofe pandemice. VIDEO
Dr. Fauci, îngrozit: Vine al cincilea val. Ce șanse mai avem în faţa unei noi catastrofe pandemice. VIDEO

Dr. Fauci, îngrozit: Vine al cincilea val. Ce șanse mai avem în faţa unei noi catastrofe pandemice. VIDEO

Consilierul medical principal al Casei Albe, Dr. Anthony Fauci, a avertizat duminică despre un posibil al cincilea val de cazuri COVID-19, deoarece doar 57% din totalul populației din SUA este complet vaccinată.
Dr. Fauci a declarat că peste 60 de milioane de americani rămân nevaccinați în cazul în care al cincilea val va veni. Infecțiile cu COVID-19 din țară au scăzut cu 23%, spitalizările și decesele scăzând, de asemenea, cu 17% în ultimele săptămâni. Cu toate acestea, persoanele nevaccinate ar putea reprezenta o amenințare pentru progresul țării împotriva virusului și ar putea provoca reapariția infecțiilor, a declarat dr. Fauci.

„Problema este că, după cum știm cu toții, avem încă aproximativ 66 de milioane de persoane care sunt eligibile pentru vaccinare, şi care nu sunt vaccinate”, a spus dr. Fauci în cadrul emisiunii „Fox News Sunday”.

„Gradul de infectare, care continuă să coboare, va depinde de cât de bine ne descurcăm în ceea ce privește vaccinarea”, a mai spus expertul.

Dr. Fauci a explicat cum poate fi prevenit al cincilea val de COVID-19

Valul cinci ar putea fi prevenit dacă mai mulți americani s-ar vaccina împotriva virusului. El a spus că există „o probabilitate” ca un alt val de cazuri COVID-19 și decese să apară în iarna aceasta dacă oameni decid să nu fie inoculați. 
Până duminică, doar 57% din populația totală din Statele Unite a fost complet vaccinată împotriva COVID-19 și doar 65,9% din populația totală a primit cel puțin o doză, conform datelor Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.

SUA a administrat 408.265.959 doze de vaccin COVID-19 începând de duminică dimineață. Contul include vaccinurile cu două doze de la și vaccinul cu o singură injecție de la Johnson & Johnson.

Cazurile COVID-19 din țară rămân ridicate, deși numărul a scăzut semnificativ în ultimele săptămâni. Numărul mediu zilnic continuu de cazuri este de 83.703 începând de sâmbătă. În comparație, SUA au avut o medie zilnică de 160.000 de infecții la începutul lunii septembrie, potrivit unei analize a The New York Times.

Decesele provocate de COVID-19 au scăzut, de asemenea, în medie cu peste 200 pe zi de la începutul lunii octombrie, potrivit datelor de la Universitatea Johns Hopkins.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: