Evenimentul Zilei > Social > Anthony Fauci, avertismentul momentului: Noua tulpină se poate sustrage vaccinurilor şi anticorpilor dobândiți prin boală
Anthony Fauci, avertismentul momentului: Noua tulpină se poate sustrage vaccinurilor şi anticorpilor dobândiți prin boală

Anthony Fauci, avertismentul momentului: Noua tulpină se poate sustrage vaccinurilor şi anticorpilor dobândiți prin boală

Anthony Fauci spune că varianta Mu este „urmărită foarte atent” de către oficiali. Medicul a mai vorbit şi despre potențialele amenințări aduse de tulpinile Delta și Mu. Două mutații Covid care dau bătăi de cap cercetătorilor la nivel mondial.

„Acordăm mare atenție, în orice moment, noilor mutaţii Covid. Această variantă are o constelație de mutații care sugerează că s-ar sustrage anumitor anticorpi, nu numai anticorpii monoclonali ”, a spus dr. Fauci.

Noua tulpină a virusului SARS-CoV-2 poate ocoli protecția asigurată de anticorpii care se crează în organismul celor care au trecut prin boala COVID-19 sau al celor care s-au vaccinat, a anunțat consilierul medical al președintelui american, Anthony Fauci, într-un interviu acordat CBS.

„Când afirmăm că urmărim versiunea Mu, vrem să spunem că dorim să ne asigurăm că nu devine dominantă. Nu știm deloc care ar putea fi consecințele. Îngrijorarea este că această tulpină are un pachet între de mutații, ceea ce sugerează posibilitatea că poate ocoli zidul de protecție generat de anumiți anticorpi”, a spus Fauci.

Fauci „Îi acordăm atenție, luăm totul în serios”

Dr. Fauci a spus: „Întrucât suntem cu siguranță conștienți de variantele Mu, o urmărim foarte atent. Se vede şi aici, dar nu este deloc aproape de a fi dominantă. Şi după cum știți, Delta în proporţie de 99% dominantă”.

Potrivit acestuia, deocamdată autoritățile SUA nu dispun de suficiente date pentru a vorbi despre eficacitatea vaccinurilor americane împotriva acestei tulpini.

În același timp, Fauci a precizat că, în principiu, numărul de anticorpi generat de tratamentele administrate la nivelul întregii țări ar trebui să fie suficient pentru a neutraliza orice variantă a coronavirusului pentru care au fost efectuate testele.

Mai multe cazuri de infecție cu tulpina de coronavirus B.1.621, pe care Organizația Mondială a Sănătății (OMS) le-a enumerat drept o variantă de interes (VOI), desemnată prin litera greacă mu, au fost identificate în Republica Dominicană în această vară.

Dincolo de avertismente, oficialii recomandă al treilea vaccin

Tulpinile grupului VOI, așa cum sa menționat în OMS, sunt variante ale coronavirusului SARS-CoV-2 care au „modificări genetice despre care se presupune sau se știe că afectează astfel de caracteristici ale virusului precum infecțiozitatea, severitatea bolii, capacitatea pentru a evita efectele imunității și pentru a evita diagnosticarea și terapia.

Cu toate acestea, în lumina acestor constatări, administrația Biden așteaptă aprobarea FDA pentru a începe un program de vaccinare cu rapel. Conform propunerii, persoanele complet vaccinate vor avea dreptul la a treia doză de vaccin Pfizer. În primul rând, se va acorda cetățenilor în vârstă, lucrătorilor din domeniul sănătății și alții, conform rapoartelor, finance.yahoo.