Evenimentul Zilei > Social > Anthony Fauci, impresionat de medicamentul-minune: „O pilulă va reduce rapid Covid-19”
Anthony Fauci, impresionat de medicamentul-minune: „O pilulă va reduce rapid Covid-19”

Anthony Fauci, impresionat de medicamentul-minune: „O pilulă va reduce rapid Covid-19”

Anthony Fauci, cel mai mare expert al guvernului în boli infecțioase, a numit noile rezultate ale studiilor pentru pastila produsă de Merck în tratarea COVID-19 „impresionante”, deoarece experții spun că tratamentul ar putea fi un instrument cheie în lupta împotriva pandemiei.

„Datele sunt impresionante”, a spus Fauci la un briefing de presă de la Casa Albă, menționând că a fost informat de companie cu privire la rezultatele sale joi seara.

Cel mai important expert în boli infecţioase din SUA, dr. Anthony Fauci, defineşte rezultatele medicamentului Merck „impresionante”, spunând că pilula duce la o reducere destul de rapidă a COVID-19.

Consilierul ştiinţific al Casei Albe, Anthony Fauci, a spus în conferinţa de presă că rezultatele medicamentului Merck sunt „impresionante. Scade probabilitatea spitalizării sau a decesului la persoanele care iau medicamentul când sunt infectate pentru prima dată”, a spus Fauci.

Şi Eric Topol, profesor de medicină moleculară la Scripps Research, a scris pe Twitter: „Acest lucru s-ar putea dovedi a fi unul dintre cele mai importante progrese pentru a contracara Covidul”.

Fauci: „Ştiţi cum să reduceţi riscul cu 100%? În primul rând, nu vă infectaţi deloc”

Acesta este un rezultat fenomenal, adică acesta este cu adevărat o schimbare profundă de joc, o pastilă orală care să aibă acest tip de efect”, a declarat fostul comisar FDA Scott Gottlieb.

Compania farmaceutică Merck a anunţat recent că medicamentul experimental antiviral molnupiravir pe care îl dezvoltă împreună cu Ridgeback Bio a arătat o reducere rapidă a virusului.

Constatările studiului, care arată o scădere rapidă a virusului în rândul persoanelor cu COVID-19 timpuriu, tratate cu molnupiravir, sunt promiţătoare, spunea William Fischer, profesor asociat de medicină la Universitatea din Carolina de Nord.

Antiviralul este testat în fazele 2/3, care urmează să fie finalizate în luna mai.

Merck a decis să se concentreze asupra terapiei, după ce cele două vaccinuri COVID-19 pe care le-a dezvoltat nu au reuşit să genereze răspunsurile imune dorite, determinând compania să abandoneze programul în ianuarie.

Jeff Zients, coordonatorul de presă de la Casa Albă COVID-19, a declarat că guvernul SUA are un contract pentru 1,7 milioane de doze, cu opțiunea pentru mai multe.

Cu toate acestea, Zients a subliniat că medicamentul nu elimină importanța vaccinării, ceea ce poate preveni infectarea în primul rând.

„Modul corect de a ne gândi la acest lucru este un potențial instrument suplimentar din cutia noastră de instrumente pentru a proteja oamenii de cele mai grave rezultate ale COVID”, a spus Zients. „Cred că este foarte important să ne amintim că vaccinarea, așa cum am vorbit astăzi, rămâne departe și cel mai bun instrument al nostru împotriva COVID-19. Vă poate împiedica să primiți COVID în primul rând”, a mai spus exprertul, relatează thehill.