De la ștrand, la spital. 23 de copii din Sibiu au ajuns la Urgențe

De la ștrand, la spital. 23 de copii din Sibiu au ajuns la UrgențeSMURD. Sursa foto: Arhiva EVZ

De la bal la spital, sau, mai corect, de la ștrand la spital. 23 de copii, în cazul cărora există suspiciunea de toxinfecție alimentară, au ajuns la spital. Ei s-au simțit rău în timp după ce au fost la un ștrand din județul Sibiu.

Incidentul a avut loc marți și a fost anunțat la 112. ISU Sibiu a anunțat că un echipaj SMURD, o autospecială de transport victime multiple și o ambulanță SAJ au intervenit de urgență în localitatea Avrig, la un ștrand întrucât mai mulți copii aveau nevoie de asistență medicală.

Incidentul s-a produs la ștrandul din orașul Avrig, județul Sibiu.

La fața locului au fost identificați 11 copii cu vârste cuprinse între 12 și 14 ani care acuzau stări de rău fiind suspecți de toxinfecție alimentară, au anunțat echipele de intervenție.

Ulterior, au mai fost identificați încă 12 copii care acuzau stări de rău și vărsături. Și ei au fost transportați la spital pentru investigații de specialitate.

În total, la spital au fost transportați 23 de copii cu vârste cuprinse între 12 și 14 ani, cu suspiciune de toxiinfecție alimentară, a precizat ISU Sibiu.

Alertă de toxiinfecție alimentară la Bistrița

Săptămâna trecută a fost o alertă de toxiinfecție alimentară și la Bistrița, după ce peste 70 de persoane au prezentat simptome și s-au prezentat, de urgență, la spital.

O parte dintre pacienți au participat la un botez, iar alții la un parastas, dar cu toții au consumat mîncare livrată de aceeași firmă de catering. Inspectorii sanitari au început o anchetă la restaurantul cu pricina și au găsit în bucătărie o mizerie de nedescris.

Cum se manifestă toxiinfecția alimentară la copii

Vacanțele pot veni la pachet și cu toxiinfecție alimentară, mai ales atunci când vorbim de copii. Nu trebuie să ne îngrijorăm în aceste situații, ci mai degrabă să intervenim la timp. Micuțul poate depăși acest episod mai puțin plăcut în aproximativ o săptămână, dacă nu apar complicații. Indicat este să mergem la medic atunci când apar primele simptome.

Simptomele apar la câteva ore după consumul alimentelor alterate sau contaminate, însă pot apărea și a doua zi. Principalele simptome sunt:

  • stare de rău/greață;
  • diaree;
  • stări de vomă;
  • crampe abdominale;
  • dureri de cap și/sau frisoane;
  • febră.