Evenimentul Zilei > Actualitate > De ce s-a sinucis tânărul din Vaslui. Gest extrem pentru un eșec banal
De ce s-a sinucis tânărul din Vaslui. Gest extrem pentru un eșec banal

De ce s-a sinucis tânărul din Vaslui. Gest extrem pentru un eșec banal

Polițiștii au stabilit una dintre posibilele cauze care l-au determinat pe un adolescent de 18 ani, dintr-o comună din județul Vaslui, să se spânzure într-un poligon militar din Bârlad.

Un adolescent de 18 ani, Marius Cristinel Andone (foto Facebook), dintr-o comună din Vaslui, s-a spânzurat pe un poligon militar din municipiul Bârlad. Trupul neînsuflețit a fost descoperit miercuri, de un militar.

Băiatul fusese dat dispărut de părinți, cu o zi înainte, dat fiind că nu a mai ajuns acasă, în comuna Banca, și nici nu mai răspundea la telefon. Tatăl băiatului a sunat la Poliția Vaslui pentru a-i anunța dispariția, în vreme ce prietenii și rudele acestuia îl căutau.

Miercuri, cu puțin timp înainte să fie descoperit, iubita adolescentului a postat un mesaj pe Facebook, în care solicita tuturor celor care îl cunoșteau să-i dea de știre, în cazul în care l-ar fi văzut.

„Iubitul meu a dispărut de ieri de la ora 12, era în județul Vaslui. Se numeste Andone Marius Cristinel, are 1,75 înalțime, brunet, ochi căprui. Ieri avea pe el o geaca bleumarin, pantaloni negri, adidasi albi cu dungi albastre, geanta de la …. bleumarin. Dacă l-ați vazut sau stiti ceva de el vă rog contactati-mă pe acest număr 072… Vă rog să distribuiți mai departe. Mulțumesc”, a scris fata pe Facebook.

Evenimentul Zilei a relatat despre acest caz: Tragedie la Vaslui. Adolescent găsit spânzurat într-un poligon militar

Anunțul poliției

La câteva ore după acest mesaj, adolescentul a fost descoperit mort, spânzurat, pe poligonul militar, din spatele liceului la care învăța. Potrivit presei locale, în jurul orei 15.17, a fost primit un apel la numărul de urgență 112 în care s-a sesizat că a fost descoperit trupul unui tânăr care s-a spânzurat. După constatarea decesului, polițiștii au început cercetările pentru a stabili cauzele care l-au dus la acest gest extrem.

„În cauză s-a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, urmând a se face cercetări pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs evenimentul”, a precizat Bogdan Gheorghită, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Vaslui, conform vremeanoua.ro.

A eșuat la examenul auto

O primă ipoteză care se conturează este că Marius Cristinel Andone s-ar fi spânzurat deoarece nu a reușit să promoveze examenul la școala de șoferi. El a picat de două ori la proba teoretică, la sală, iar acest lucru se pare că l-ar fi afectat foarte tare, mai ales că era un tip foarte ambițios.

Potrivit presei locale, în ziua în care a dat pentru a doua oară examenul teoretic, i-a transmis un mesaj iubitei sale, în care îi transmitea că o iubește foarte mult si să aibă grijă de ea mai departe. Fata i-a transmis mai multe mesaje, încercând să afle ce este cu el dar nu a primit nici un răspuns. Acest lucru a determinat-o să posteze anunțul de pe Facebook, în speranța că se va găsi cineva care să-i dea informații despre iubitul ei.

Mesajul de adio al colegilor

Moartea lui Marius Cristinel Andone a fost deplânsă de colegii săi și de prietenii săi. Gestul său i-a luat pe toți prin surprindere, mai ales că îl știau ca pe un tip echilibrat, liniștit, muncitor, care se pregătea pentru bacalaureat și, mai apoi, pentru examenul la Academia de Poliție

„Din pacate, ai ales sa pleci spre cer mai devreme. Rememoram cu drag momentele cu tine. Ai fost un coleg deosebit, serios, sârguincios , amabil, iar lista mai poate continua. Regretam acest gest necugetat la care ai decurs. Numai tu știi ce era in sufletul tău. Dumnezeu sa te aibă in paza Sa. Nu te vom uita niciodată, suflet minunat”, a scris o colegă de-a tânărului pe Facebook.